parkic

Izgradnjom pešačke zone - šetališta pre desetak godina, a zatim i pijačnog platoa na Trgu neolita, uspešno su realizovane prve dve faze projektovanog izgleda centra Starčeva. Zaokruživanje izgleda čitavog prostora uslediće nakon rekonstrukcijom parka koja je u toku.

Grad Pančevo je, prihvativši inicijativu Mesne zajednice Starčevo, ovogodišnjim budžetom obezbedio sredstva od oko 20 miliona dinara koja se sada i realizuju. Park u Starčevu sada dobija nove staze, platoe, kandelabersku rasvetu, urbani mobilijar (klupe za sedenje i kante za otpad) i novo, moderno dečije igralište. Naredne godine planira se postavljanje još jedne fontane kao i dodantno ozelenjavanje parka. Planira se i postavljanje video-nadzora.

            Planovi za naredni period su takvi da se želi dalje uređenje ovog dela centra. Zadnja fasada Doma kulture, koja gleda na park, zrela je za rekonstrukciju, kao i krov na ovoj ustanovi kulture. Projekat za novi krov izradili su Mesna zajednica i Dom kulture i on je spreman za realizaciju čim Grad odobri sredstva za tu namenu.

            Inače, mesna uprava je zaintereovana za rekonstrukciju pešačko - biciklističke staze koja vodi od centra do Rafinerije, kao i za popravke kolovoza u nekim ulicama (Matije Gupca, Petra Drapšina, Višnjička), a postoje i projekti za rehabilitaciju ulica Zrenjaninske i Novosadske u naselju Šumice. S prvim lepim danima izgtradiće se parking kod parvoslavnog groblja, u izradi je i projekat kružnog toka kod PIK-a, a već postoji projekat za izgradnju kapele na rimokatoličkom groblju.

            Sve u svemu, radovi se nastavljaju, a novi projekti su već u izradi, pored onih koje Starčevo već nudi na realizaciju.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top