partiyanska

Druga vanredna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo, održana je 28. oktobra. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Vesna Radosavljević, Goran Stojanović, Danijela Aleksić, Miroslav Kužet, Jelena Katana, Nenad Stoiljković i Mićo Jakovljević kao članovi Saveta, i zapisničar Predrag Stanković. S obzirom na to da sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (9) za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

 

  1. Rešavanje problema pasa lutalica;
  2. Rešavanje molbe građana;
  3. Predlog za izmenu Finansijskog plana MZ Starčevo za 2021. godinu;
  4. Razno.

            Ulični psi bez vlasnika ove godine predstavljaju veliki problem meštanima. Sve češći ujedi i nasrtaju pasa na nekoliko lokacija u naselju (centar, kod Paje Ruptaka, kod Korice u Vuka Karadžića, oko Jesenje ulice kod Stane i na uglu ulica JNA i Žarka Zrenjanina) učinili su da se razmotri šta valja činiti. Konstatovano je to da  mnogobrojni pozivi Mesne zajednica, JKP-a “Starčevac“ i samih građana, nisau urodili plodom i da agresivni psi nisu uklonjeni sa starčevačkih ulica. Na ovaj sastanak pozvani su i predstavnici pančevačke “Zooigijene“  i njenog matičnog preduzeća,  koji jedini imaju zakonske nadležnosti po pitanju uklanjanja pasa lutalica ali oni se pozivu Mesne zajednice nisu odazvali. Nakon razmatranja situacije Savet je jednoglasno doneo zaključak da traži od službe šinteraja da savesno i odgovorno obavlja svoj posao i da pomogne stanovnicima Starčeva.

            Pod drugom tačkom Savet MZ Starčevo je razmatrao molbu građanina Gorana Vujičića. Po ovom pitanju doneta je jednoglasn odluka: - da se molba građanina Vujičića uputi Odeljenju za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva kao nadležnoj instituciji za rešavanje njegovog problema koji se odnosi na pristup dostavnog vozila njegovom placu.

            Pod trećom tačkom Savet je jednoglasno je usvojio sledeću odluku: - da se izvrši treća izmena Finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo za 2021. godinu, u okviru iste pozicije. Pod tačkom “razno“ Savet je jednoglasno usvojio sledeće odluke:

            - da se inicira kod JKP-a “Higijena“ nabavka  kanti za smeće za domaćinstva koje bi građani otplaćivali uz redovnu naplatu računa;

            -  da se član Saveta  Vesna Radosavljević imenuje za koordinatora za rešavanje problema uklanjanja divlje deponije na “belom bregu“;

            - da se Sekretarijatu za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj uputi spisak prioriteta za uređenje atarskih puteva koji je usaglašen sa  mesnim udruženjima poljoprivrednika i to:

  1. - od izlaza iz Partizanske ulice do spajanja sa izgrađenim atarskim putem ka Bavaništu;
  2. - od skretanja levo od atarskog puta ka Bavaništu nakon tri duži uređenog atarskog puta potez od stotinak metara;
  3. - izlaz iz Ulice Lenjinove na putu ka “milju“;
  4. - duž “Mirkovog kanala“.

SN

Šinteri reagovali?

Nakon sednice Saveta MZ Starčevo i napisa u našem listu primećeno je da ekipa “Zoohigijene“ češće obilazi Starčevo. No, i pored toga najagresivniji psi nisu uklonjeni sa ulica. Šinteri kažu - beže.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top