fk

Fudbaleri Borca u novoj sezoni u sedmom kolu doživeli prvi poraz i to veoma ubedljiv.

Botoš: Omladinac - Borac 5:0;

Starčevo: Borac - C. zvezda (R. Selo) 2:1;

Novi Kozarci: Sloboda - Borac 2:0;

Starčevo: Borac - Kozara (B.V.Selo) 3:1.

           U sedmom kolu  Borac je gostovao u Botošu ekipi Omladinca. U prvom poluvremenu vođena je ravnopravna igra na terenu, a najbolju priliku za gostujuću ekipu propustio je Bajić u 18 minutu utakmice. U 28. minutu domaća ekipa dolazi do prednosti od 1:0: posle jednog odbitka najbolje se snašao jedan igrač iz Botoša i šutem sa nekih 15 metara savladao golmana Tomića. Do poluvremena gostujuća ekipa je pokušavala da izjednači ali se rezultat nije menjao.U drugom poluvremenu već na samom startu Omladinac  stiže do prednosti od 2:0, a igrao se 46 minut. Od tog momenta Borac sve karte baca na napad ne bi li uspeo da izbegne poraz, a najbolju priliku za pogodak propušta Sarić kada je šutirao sa svega pet  metara od gola domaćih, a  golman Omladinca na samoj liniji gola uspeo da zaustavi njegov šut. U samoj završnici Omladinac, najpre u 79. minutu povisuje rezultaty na 3:0,  nakon dosuđenog kaznenog udarca, a u 84. i 86. minutu  domaći koristi dva kontranapada i stižu do ubedljive pobede od 5:0, nanevši tako Starčevcima prvi poraz u sezoni.

            U 8. kolu ekipa  Borca je na Opštinskom stadionu dočekala „Crvenu zvezdu iz Ruskog Sela. Domaći  tim je na ovoj utakmici nastupio u sledećem sastavu: Tomić, Radović, Joković, Ivanović, Nedučić, Graovac, Vuković, Adamović, Bajić, Petrović i L. Simonović, a priliku da zaigraju sa klupe dobili su: Đukić, Regoje, Sarić, Đurđev i Vještica.

Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula veoma ofanzivno što je rezultiralo  ranim vođstvom od 1:0, a strelac je bio Luka Simonović posle veoma lepe akcije. Propuštaju potom Starčevci  još 2-3 veoma povoljne prilike za pogodak, a u 40.  minutu ostaju sa igračem manje nakon je sudija iz igre zbog drugog žutog kartona isključio Nedučića.U drugom poluvremenu Borac nastavlja u istom ritmu i ako brojčano slabiji na terenu, a takva igra se veoma brzo isplatila posle veoma efektnog pogodka Pavla Petrovića u 52. minutu,  za vođstvo od 2:0. U poslednjih dvadesetak minuta Zvezda je pokušavala da stigne do pogodka i u tome je i uspela u 83. minutu. Do kraja utakmice domaćin je sve držao pod kontrolom tako da se rezultat nije više menjao.

            U devetom kolu  Borac je gostovao u Novim  Kozarcima ekipi Slobode. Odigrana je jedna veoma zanimljiva utakmica u kojoj se gostujuća ekipa predstavila u veoma dobrom svetlu. Međutim, nije uspela da iskoristi svoje prilike za pogodak dok je domaćin svoje dve pretvorio u pogodke. Posle dve izuzetne prilike za Borac, u 36. minutu Sloboda  dolazi do prednosti od 1:0. U drugom poluvremenu tim iz Starčeva i dalje napada i propušta veoma povoljne prilike preko Adamovića i Petrovića. U 70. minutu  domaćin postiže evrogol i dolazi do prednosti od 2:0. Do kraja utakmice Borac ne uspeva da dođe do pogodka iako je po prikazanoj igri to zaslužio.

            U desetom kolu  Borac je na Opštinskom stadionu u Starčevu ugostio  Kozaru iz Banatsko Velikog Sela. U prvom poluvremenu viđena je veoma tvrda utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak. U 18. minutu posle veoma precizne i brze akcije Borac dolazi do prednosti od 1:0, a strelac je Luka Simonović. U 35. minutu  gosti stižu do izjednačenja. U drugom poluvremenu Borac pojačava pritisak, a plod takve igre je vođstvo od 70. minuta. Posle slobodnog udarca sa leve strane, koji je izveo Petrović, najviši u skoku bio je Ivanović koji je glavom uspeo da sa pet  metara  savlada protivničkog golmana za vođstvo od 2:1. U 80. minutu gostujuća ekipa propušta izuzetnu priliku za izjednačenje jer je golman Borca Tomić veoma dobro reagovao i odbranio gotovo nemoguće. U samom finišu utakmice, u 90+5 minutu, Vanja Vuković postiže pogodak i stavlja tačku na ovaj meč za konačnih 3:1.

            Do kraja jesenjeg dela ostalo je da se odigra još pet kola, a Borac se nalazi na 5. mestu na tabeli.

Petar  Orešković

a8sdfzh23489hrt

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top