centre2

Sedma redovnoj sednici Saveta mesne zajednice Starčevo održana je krajem avgusta meseca. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Darko Ješić, Danijela Aleksić, Mićo Jakovljević, Zoran Vasiljković, Zorica Kaličanin, Nenad Stoiljković i Jelena Katana.

S obzirom na to da sednici prisustvao dovoljan broj članova Saveta (9) za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći Dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Realizacija ranije donetih odluka;
  3. Izveštaj o realizaciji Letnjeg programa;
  4. Predlog Finansijskog plana za 2022. godinu;
  5. Informacija o komunalnim i infrastrukturnim poslovima;
  6. Razno.

            Po jednoglasnom usvajanju zapisnika sa ranije održanihg sednica, pristupilo se diskusiji o reralizaciji  realizaciji odluka sa prethodnih sednica Saveta. Potom su doneti sledeći zaključci:

            - Da se uputi dopis JKP-u  “Starčevac“ kome im se nalaže da za tri dana daju predlog rešenja za sprečavanje parkiranja vozila na raskrsnici ulica  Pančevački put i Maršala Tita.

            - Da se uputi dopis JKP-u  “Starčevac“ da odmah realizuju postavljanje ograde na dečijem igralištu u Partizanskoj ulici.

            Potom je Petar Andrejić, predsednik Saveta MZ Starčevo i predsednik organizacionog odbora manifestacije “Dani druženja“ detaljno izvestio Savet o uspešno realizovanom letnjem programu.

            Pod četvrtom tačkom razmatran je predlog budžeta Mesne zajednice za narednu godinu. Doneta je jednoglasna odluka da se usvaja Predlog finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo za 2022. godinu koji iznosi oko devet miliona dinara i ovakav predlog biće upućen Gradu Pančevu na usvajanje.

            Pored toga pod ovom tačkom su jednoglasno doneti sledeći zaključci:

            - Da se gradskim institucijama podnese zahtev za uređenje prostora nekadašnjeg “Volejbola“ s obzirom na to da se radi o objektu u vlasništvu Grada.

            - Da Mesna zajednica Starčevo iskazuje zainteresovanost za realizaciju putem budžeta Grada Pančeva sledeća četiri  projekta:

  1. Izgradnja dela biciklističke staze “Euro velo 6“ za koju postoje projekti;
  2. Rekonstrukcija krova na zgradi Doma kulture “29. novembar“ za koji postoje projekti (parcijalno);
  3. Izgradnja kapele na rimokatoličkom groblju za koju postoji projekat;
  4. Izrada projekta sportske hale/fiskulturne sale pri Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić“.

            Na kraju, članovi Saveta su upoznati da će se, prema planu investitora, gasifikacija završiti pre grejne sezone 2022/2023. Pored toga rečeno je i to da će, ukoliko ne bude vanrednih okolnosti, krajem septembra započeti i treća faza uređenja Trga neolita koja se odnosi na rekonstrukiciju parka. U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija dela Partizanske ulice.

            Pod tačkom “razno“ članovi Saveta su ponovo pokrenuli inicijativu za rešavanje problema sa trnjem na delu biciklističke staze kod Petrohemije, i uputili je na adrese nadležnih.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top