skola1

Nakon mnogo polemika o tome kako će početi nova školska godina, ona je ipak startovala po redovnom sistemu. Čak 66 najmlađih školaraca je krenulo u prvi razred, a novina je ovoga puta to što je na samom početku, prvog dana nastave, intonirana državna himna. Prijem prvaka je zbog lošeg vremena obavljen u fiskulturnoj sali Škole.

Program za prijem đaka-prvaka pripremili su stariji učenici zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima.

            Učiteljica Vidosava Popović  vodiće prvo odeljenje prvaka, Slavica Kozačenkov drugo, a Vesna Đorđević  treće. Samo će prvo odeljenje brojati 20 učenika dok će ostala dva imati po 23 đaka. Učenici petog razreda su dobili svoje odeljenjske starešine kao i drugi strani jezik koji će učiti, pored engleskog koji uče od prvog razreda. Učenika petog razreda ima nešto više od prvaka - tačno 70. Prvo odeljenje petaka vodiće nastavnica Nataša Šarović i ono će imati 24 dece. Drugo i treće odeljenje broje po 23 učenika i njih će voditi razredne starešine Jovana Ristić i LJiljana Simonović. Prvo i treće odeljenje učenika petog razreda će,  pored engleskog jezika koji se uči od prvog razreda, imati francuski kao drugi jezik, dok će 5/2 učiti ruski jezik.

            Pored školaraca istoga dana u školu su krenuli i predškolci. Oni su,  kao i prvaci, raspoređeni u tri grupe i u svakoj ima po 18 zabavištanaca. Vaspitačice Đurena Veljković, Daniela Jajić i Aleksandra Krstić, vodiće te tri grupe. Radno vreme ovog predškolskog obrazovanja koje je u našoj zemlji obavezno, u prepodnevnoj smeni je od 8 do 12 časova, a u popodnevnoj od 12:30 do 16:30. Smene se menjaju kao i u školi - na dve nedelje. Grupa koju vodi Daniela Jajić biće u smeni sa višim razredima dok će druge dve grupe biti u smeni učenika nižih razreda.

            Posle nekoliko godina u našem mestu nisu popunjene sve četiri grupe obdaništa. To je uzrast od tri godine do polaska u obavezno predškolsko i ono nije obavezno. Ove godine zbog smanjenog interesovanja nema liste čekanja. Pošto deca borave u obdaništu dvostruko duže od zabavištanaca svaka grupa ima po dve vaspitačice. Marijana Fara i Danijela Arađan vode jednu grupu u kojoj ima 23 dece, druga grupa koju vode vaspitačice Ivana Filipović i Ivana Šajić ima jedno dete manje. Ivana Terzić i Milica Štopulj vode treću i najbrojniju grupu od 24 dece dok u u poslednjoj grupi koju vode Jelena Stojanović i Tamara Veljković ima kao i u drugoj, 22 dece.   

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top