spc

Kao što smo pisali u prošlom broju naših novina, da je potpisan ugovor za izgradnju pravoslavne crkve posvećene Ognjenoj Mariji u Starčevu, ovih dana, prolazeći Kestenovom ulicom vidimo zidove kako se uzdižu iznad temelja.

Radnici firme “Stojanović gradnja“ iz Starčeva, 1. jula, počeli su pripremne radove za početak gradnje. Kamioni su počeli da dovoze građevinski materijal, a zatim je došla grupa radnika i počeli su da zidaju našu svetinju na osveštanim temeljima. Kako su zidovi poeli da se uzdižu tako je svakog dana sve više poela da se izražava fizička lepota naše svetinje. U isto vreme uz pomoć Velje Rančića, starešina hrama, prota Zoran, obezbedio je betonske stubove da se osvetli gradilište, a mesne vlasti su obezbedile priključak i rasvetu. Ivan Lepojev je bagerom u Pančevu natovario i u Starčevu bandere istovario a Aleksandar Štimac je kamionom prevezao. Firma “Merac skele“ je postavila stubove na određenom mestu, da može da se postavi rasveta. Komunalno preduzeće je obezbedilo priključak za kanalizaciju kao i rad i materijal, a Ivan Lepoev je bagerom uradio zemljane radove. Još uvek stidljivo ali ima brižnih i dobrih ljudi koji dolaze da daju svoj doprinos za gradnju hrama. Ovih dana kad se vidi da se zidovi uzdižu očekuje se svakog dana sve više naših parohijana i meštana dobre volje da svoj prilog donesu u crkvu ili kod sveštenika i tako pomognu da se skupe sredstva da do kraja godine, ako Bog da, vidimo krov na našoj novoj crkvi, a možda da i zvono čujemo. Dajte svoj prilog za gradnju hrama, Bogu pozajmite, a Bog neka vama vrati u zdravlju, napretku i svakom dobru.

Priloge, sa naznakom - “Za gradnju hrama Ognjene Marije“ - možete uplatiti na žiro-račun: Srpska pravoslavna crkvena opština Starčevo, 325-9500600037013-76. Za uplate na račun naknadno će se dostaviti blok-zahvalnice. Za uplate u Crkvi i crkvenoj kancelariji obavezno se dobija blok-zahvalnica.

Sve informacije za vaše poklone možete dobiti kod prote Zorana Maletića, starešine hrama, koji je zadužen za gradnju hrama. Kod istoga možete da date svoj prilog. Crkva nije nijednog pojedinca zato treba svaka kuća da da svoj prilog prema svojoj mogućnosti da naš novi hram što pre bude završen i da bude molitveno mesto i ukras centra našeg prelepog mesta. 

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top