kud

Starčevački folkloraši, uprkos teškoj sezoni koja je iza njih, uspevali su maksimalno da rade i da održavaju probe. Renovirana je sala za vežbanje, promenjeni su pod i osvetljenje, tako da su uslovi za igru mnogo bolji.

Na red dolazi sređivanje ekonomata i obnova kompletnog fundusa kostima. Probe se održavaju svakog utorka i petka, a svi zainteresovani mogu da se upišu u školu folklora.

- Iza nas je teška sezona zbog pandemije. U skladu sa propisanim merama, uspeli smo nekako da opstanemo i radimo. Igrači su imali velike pauze, što se loše odražava na njihovu kondiciju, ali i pored toga, upornost je bila neverovatna. Izvođački ansambl je podmlađen i trenutno radimo na uigravanju novih igrača. Uvežbavaju se koreografije, radimo kostimirane probe, a uskoro ćemo početi i sa časovima tradicionalnog pevanja. Krajem juna održaćemo koncert u Domu kulture i zaista se radujemo zbog toga. Tačan datum objavićemo na blagovremeno, planira se da bude uoči Vidovdana. Tom prilikom publika će moći da vidi šta smo to “krčkali“ u ovom teškom periodu koji je iza nas. U goste nam dolazi “Abrašević“ iz Smederevske Palanke, inače, pre tri godine KUD “Neolit“je bio gost“Abraševiću“, došlo je vreme da se “odužimo“. Biće odličan koncert, i nadamo se punoj sali, jer smo željni aplauza - kaže za SN Branislav Živković, umetnički rukovodilac KUD-a “Neolit“.

Dok traju pripreme za koncert, Uprava Društva vredno radi i na gostovanjima koja očekuju naše folkloraše, a u dogovoru su i letnji festivali u inostranstvu.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top