198706779 835901414025003 8856229553607110790 n

Mesna zajednica Starčevo je, u saradnji sa Domom kulture i JKP-om “Starčevac“, organizovala prvi uskršnji bazar na Trgu neolita, koji je trajao dva dana. Na veliki četvrtak i Veliki petak uoči najvećeg hrišćanskog praznika, desetak tematski popunjenih tezgi ukrašavalo je starčevački trg.

Tu su se mogle naći razne rukotvorine koje podsećaju na ovaj prolećni praznik, šarena jaja, uskršnje zeke, razni cvetni aranžmani i slično. Pored njih, na ovom prolećnom sajmu učestvovali su i starčevački vinogradari i voćari, pčelari, udruženje žena iz našeg mesta kao i uzgajivači cveća.

Iako mnogi još uvek zaziru od većih skupova zbog pandemije, ovaj bazar je, po broju izlagača i poseti, za prvi put ispunio očekivanja. Drugog dana održavanja Uskršnji bazar posetio je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je u pratnji predsednika MZ Starčevo Petra Andrejića, obišao izlagače i porazgovarao sa njima kao i sa građanima koji su mu prilazili.

- Verujem da ovakve manifestacije znače kako građanima lokalne zajednice tako i onima koji imaju šta da ponude za prodaju. Ponuda Uskršnjeg bazara u Starčevu je šarolika i interesantna, rekao je za naš list gradonačelnik Stevanović.

Evo i utisaka nekih od izlagača i posetilaca ove manifestacije:

Danijela Vasiljković (izlagač): - Dopada mi se odeja o organizaciji bazara i dobro je organizovano. Nadam se da će ova manifestacija zaživeti kao što je Novogodišnji bazar koji se održava u decembru.

Sunčana Spasić (posetilac): - Baš mi se sviđa to što ne moram da idem u grad, već u Starčevu mogu da kupim ono što mi treba za Uskrs. Kupila sam jednu divnu uskršnju dekoraciju.

Ružica Stanković (Društvo pčelara): - Lepa je ideja organizacija ovakvog dešavanja s obzirom na to da dugo nismo imali ovakve aktivnosti i nismo mogli da prezentujemo našu organizaciju.

Mirjana Jovanović (izlagač): - Dugo nismo imali mogućnosti da negde izlažemo i prodajemo svoje proizvode i ovo nam je odlična prilika za to. Drago mi je što je nešto ovako organizovano. Prodali smo već nekoliko naših rukotvorina

Jasmina Kovačević (posetilac): - Prelepa je ideja o organizaciji bazara. Drago mi je da Starčevo ima tako dobre ideje i manifestacije. Obišla sam sve štandove i kupila cveće kako bi ukrasila svoju terasu.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top