fkboracomoljica

U 21. kolu u Starčevu je odigran lokalni derbi između Borca i Mladosti iz Omoljice a meč je završen s nerešenim rezulatom

Evo rezultata predhonih 5 kola:

Starčevo:

Borac - Mladost  (Omoljica) 3:3;

Banatsko Karađorđevo:

Jedinstvo - Borac 1:0;                        

Starčevo:

Borac - Budućnost (Srpska Crnja) 3:2;

Čenta:

Banat - Borac  0:1;

Starčevo:

Borac -Crvena zvezda (Vojvoda Stepa) 2:1.

           

            U 21. kolu na Opštinskom stadionu je odigran derbi meč dva stara rivala i komšija - starčevačkog Borca i Mladosti iz susednog sela. U izuzetno zanimljivoj utakmici viđeno je čak šest pogodaka i dosta prilika za pogodak na obe strane. Prvu šansu na utakmici propušta domaća ekipa već u 12. minutu,  kada se u odličnoj prilici našao Stanković. U 19. minutu Bajić šutira glavom sa 6-7 metara ali je bio neprecizan. U 22. minutu u kaznenom prostoru  Borca srušen je jedan igrač Mladosti i sudija je pokazao na belu tačku. Ali, na visini zadatka je bio odlični golman domaće ekipe Tomić, koji uspeva da odbrani udarac sa 11 metara. Do poluvremena i jedna i druga ekipa propuštaju po dve prilike. U drugom poluvremenu sledi rezultatski “rolerkoster“. Već na samom startu, u 47. minutu, najpre Omoljčani  dolaze do prednosti, ali već

u 52. minutu Borac stiže do izjednačenja, a strelac je Nedučić šutem sa nekih 20 metara. Odmah zatim, u sledećem minutu gostujuća ekipa stiže do prednosti od 1:2, ali u 56. minutu Borac po drugi put stiže do izjednačenja, a strelac je Gigović. U 69.  minutu Starčevci stižu do prednosti od 3:2, a u listu strelaca po drugi put se upisao Gigović. Do kraja utakmice domaća ekipa je propustila još dve prilike za pogodak preko Stankovića i Bajića, da bi, u samom finišu utakmice, gosti u zaustavnom vremenu stigli do izjednačenja na 3:3.

            U 22. kolu ekipa Borca e gostovala u Banatskom Karađorđevu timu   Jedinstva. Na ovo gostovanje otišlo se bez šest standardnih igrača što zbog žutih kartona, povrede i obaveza na poslu. Iako oslabljena, ekipa Borca je pružila snažan otpor timu Jedinstva i u pojedinim delovima utakmice bila bolji rival. Odigrana je izuzetno tvrda utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak a bolje šanse je imala ekipa. iz Starčeva. U prvom poluvremenu najbolje prilike za goste propuštaju Malidžan u 24. minutu i Bajić u 38. U drugom poluvremenu - ista slika na terenu. Jedinstvo ima nešto više od igre ali bez prave prilike za pogodak. Najbolju šansu na utakmici imala je gostujuća ekipa u 70. minutu, kada su  prema golu gostiju krenuli Amerijan i Vanja Vuković, sami,  ali Amerijan je šutirao sa nekih 18 metara veoma neprecizno. U samom finišu utakmice, u 85. minutu, posle jednog centaršuta sa desne strane,  domaći stižu do prednosti od 1:0 i,  reklo bi se, do nezaslužene pobede.

            U 23 kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. U prvom poluvremenu igralo se otvoreno na obe strane sa po dve prilike za pogodak, ali na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu prvi do prednosti stižu gosti u 57. minutu, a u U 68. Borac stiže do izjednačenja, a strelac je Gigović. U 71. minutu Borac preko Malidžana okreće rezultat u svoju korist i vodi sa 2:1, a nekoliko minuta kasnije, u 75. minutu, Budućnost uspeva da stigne do izjednačenja. U samom finišu utakmice,  u 88. minutu, Starčevci stižu do pobede od 3:2, a strelac je Nedučić.

            U 24. kolu ekipa Borca je bila slobodna jer je ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja odustala od takmičenja.

            U 25. kolu Starčevci su gostovali u Čenti, ekipi Banata. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je bila nadmoćnija i imala inicijativu. U prvom poluvremenu Borac je nadmoćniji ali svoje prilike promašuju Malidžan, Bajić i Vanja Vuković. Na pogodak se čekalo do 42.  minuta kada je posle odlične akcije gostujuće ekipe Bajić šutirao sa nekih 18 metara veoma precizno i lopta od stative završava u mreži Banata. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - gostujuća ekipa kvalitetnija i nadmoćnija ali propušta prike za pogodak preko Malidžana, Petrovića i Bajića. Za neiskorišćene prilike umalo da bude kažnjena u finišu meča kada je Nedučić posle jedne intervencije u svom kaznenom prostoru pogodio sopstveni okvir gola.

            U 26. kolu ekipa Borca je na svom terenu dočekala Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe. U 13. minutu ovog susreta, posle odličnog centaršuta Malidžana,  najviši u protivničkom šesnaestercu je Bajić koji glavom pogađa protivnički gol sa nekih 10 metara. Mogao je Borac pitanje pobednika da reši u prvom poluvremenu kada je Bajić u dva navrata iz povoljnih pozicija pogađao stativu, a Malidžan iz veoma povoljne pozicije bio neprecizan. U 42. minutu gosti stižu do izjednačenja kada je jedan Zvezdin igrač lobovao golmana Tomića. U drugom poluvremenu domaća ekipa nastavlja sa napadima i u 62. minutu, posle centaršuta Vladimira Jokovića, preko Malidžana stiže do nove prednosti od 2:1. U samom finišu utakmice mogao je Borac do ubedljivije pobede da je Pavle Petrović u dva navrata bio precizniji i jednom Malidžan.

            Borac je sedmi na tabeli s 38 bodova iz 24 odigrane utakmice.

Petar Orešković

Untitled 1

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top