jesuaDOB

           Svoj prvi roman pod naslovom “Via Dolorosa” naš sugrađanin Darko Ješić, pisac i prošlogodišnji kandidat za NIN-ovu nagradu, predstavio je u četvrtak, 15. aprila, u Domu omladine Beograda.

Na ovoj promociji, pored autora, gost je bio i glumac Jovica Jašin koji je ovom prilikom čitao odlomke iz romana. Znatiželjna beogradska publika je s pažnjom ispratila zanimljivu priču oslonjenu na istorijske motive smeštene u banatskoj ravnici. U jednočasovnom druženju u sali Doma omladine “Amerikana“, autor je govorio o književnim, filozofskim i drugim aspektima utkanim u tkivo ovog romana.

            Ovo književno veče je bilo dogovoreno još u decembru mesecu prošle godine, ali je zbog nepovoljne epidemiološke situacije gostovanje odlagano sve do aprila. Sledeća promocija zakazana je za 14. maj, u Kući Đure Jakšića na Skadarliji, pa nakon toga sledi predstavljanje u Zrenjaninu i Novom Bečeju, nakon čega će se zaokružiti vrlo uspešna turneja našeg pisca. Izdavačka kuća “Čigoja štampa“ je zainteresovana za štampanje drugog izdanja ove knjige nakon značajnog broja prodatih primeraka knjige u “Delfi“ i “Laguninim“ knjižarama. No, i pored toga, Ješić paralelno radi na novom romanu i jednoj knjizi eseja.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top