VEST bez slike640

Redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u ponedeljak 16. aprila. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Vesna Radosavljević, Danijela Aleksić, Mićo Jakovljević, Zorica Kaličanin, Goran Stojanović, Darko Ješić, Miroslav Kužet, Nenad Stoiljković i Nebojša Deninger. S obzirom da sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (11) za rad i odlučivanje, predsedavajući je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći Dnevni red:

 

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Realizacija ranije donetih odluka;
  3. Usvajanje izmenjenog finansijskog plana za 2021. godinu
  4. Akcija “April - mesec čistoće“;
  5. Informacija o komunalnim i infrastrukturnim poslovima;
  6. Razno.

            Zapisnici sa prethodnih sednica usvojeni su jednoglasno, bez primedbi. Potom je vođen razgovor o realizaciji odluka sa ranijih sednica. Zaključak je da je potrebno ponoviti dopise onim institucijama koje još uvek nisu odgovorile na njih.

            Zatim se pristupilo izmeni Finansijskog plana za ovu godinu, koji će biti “teži“ za milion dinara namenjenih postavljanju dečijeg igrališta u parku nakon rekonstrukcije koja sledi sredinom godine.

            Potom su članovi Saveta upoznati o sada već dugogodišnjoj akciji prolećnog uređenja Starčeva. U sklopu ove tačke  jednoglasno su donete odluke koje će unaprediti komunalno stanje u našem mestu: da se pokrene inicijativa o uređenju divlje deponije u Somborskoj ulici, da se pokrene inicijativa o obnavljanju kandalabera na dečijem igralištu u Bečejskoj ulici, da se uputi dopis JKP-u “Starčevac“ za dodatno uređenje dečijeg igrališta u Sremskoj ulici, da se pokrene inicijativa za rekonstrukciju dečijeg igrališta u Somborskoj ulici, da se uputi dopis JKP-u “Starčevac“ za pronalaženje načina za sprečavanje parkiranjaa vozila na raskrsnici ulica Pančevački put i Maršala Tita, da se uz pomoć JKP-a uredi autobusko stajalište u centru, sa zadnje strane, da se uputi dopis JKP-u a postavljanje ograde na dečijem igralištu u Partizanskoj ulici .

            Pod petom tačkom predsednik Saveta MZ Starčevo, Petar Andrejić upoznao je članove Saveta da će se prema planu gasifikacija završiti pre grejne sezone 2022/ 2023.. Pored toga on je naveo da će se u toku ove godine završiti i treća faza uređenja Trga neolita koja se odnosi na park. U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija Ulice Veljka Vlahovića, dela Partizanske ulice, kao i drugi deo uređenja starčevačkog muzeja, u dvorišnom prostoru.

            Pod tačkom “razno“, članovi Saveta su jednoglasno doneli sledeću odluku: da se prostor prvobitno namenjen za kancelariju bezbednosne preventive uslovno nameni za letnji atelje slikara i vajara Miloša Šobajića, a radi se o prostoru nekadašnjeg “Volejbola“.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top