vaccine3

Više od godinu dana cela planeta se nalazi u velikim problemima zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da je protiv ovog majušnog ali izuzetno opasnog protivnika jedini način borbe vakcinacija, naša zemlja je pokazala da je veoma uspešna u toj borbi.

 

             Za razliku od većine svetskih država mi možemo da biramo vakcinu koju želimo da dobijemo. Od skoro smo tu mogućnost dobili i u našem  mestu.

            U starčevačkoj ambulanti je, uz pomoć Grada Pančeva i Zavoda za javno zdravlje i Mesne zajednice Starčevo, organizovana vakcinacija protiv ove opasne bolesti. Nekoliko stotina Starčevaca odlučilo se za imunizaciju vakcinom i to u dva navrata. Prvoga dana, u četvrtak, 15. aprila, u ponudi je bila nemačko-američka vakcina prozivođača “Fajzer“, a drugog dana imunizacije, u utorak 20. aprila, u ponudi je bila kineska vakcina “Sinofarm“.

            Doktorke Biljana Petrović Brkić, Teodora Lukić i Katarina Bulajić Živojinović, bile su zadužene da svakom pacijentu nakon pregleda odobre vakcinaciju na osnovu njihovog zdravstvenog stanja. Po njihovim rečima,  zadovoljne su odzivom i organizacijom vakcinacije, a zadovoljstvo su izrazili i predstavnici organizatora. Akcija će biti nastavljena.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top