pano

                Građevinska sezona je na pragu i uskoro se u našem mestu mogu očekivati radnici i mašine. Doduše, neki poslovi su već uveliko u toku, poput završetka napojnog voda gasne mreže, ali neki se tek očekuju.

               Na prvom mestu, to bi trebalo da se odnosi na rekonstrukciju parka na Trgu neolita. O trećoj i poslednjoj fazi uređenja centra Starčeva, priča se već neko vreme a do konkretizacije je došlo polovinom prošle godine kada je i obelodanjena ova inicijativa. Sredstva za ovu namenu predviđena su planom rebalansa gradskog budžeta a gradonačelnik Grada Pančeva, Aleksandar Stevanović, kaže da je Grad uvažio potrebu Starčevaca da zaokruže poslove koji su započeti ranije na uređenju centra:

            - U saradnji sa Mesnom zajednicpom definišemo potrebe Starčeva. Ukoliko možemo, brzo reagujemo, želimo da građani Starčeva vide da smo zainteresovani da rešavamo njihove probleme - kaže Stevanović.

            Radovi se očekuju i u oblasti putne infrastrukture. Uskoro će se zacrniti novi asfalt u Ulici Veljka Vlahovića u Šumicama, a biće popravljen i gornji deo Partizanske ulice, prema “belom bregu“. Pravi se i katastar oštećenja na kolovozima, pa će se intervenisati, u smislu održavanja, svuda gde bude bilo potrebe.  Od značajnijih investicija valja pomenuti i to da će se obezbediti sredstva za drugu fazu uređenja starčevačkog muzeja, odnosno podizanje replike neolitskog naselja. Ovaj posao vodiće Dom kulture a repika neolitske naseobine trebalo bi da bude postavljena u dvorištu Muzeja. To će upotpuniti sadržaj i podići turistički potencijal ovog mesta.

            Ova ulaganja nisu mala i može se reći da Grad Pančeva sada zaista ima partnerski odnos sa naseljenim mestima.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top