kud1

Nakon duže pauze prozrokovane epidemiološkom situacijom starčevački folkloraši ponovo su počeli sa probama.

       Pauzu koju su imali ”Neolićani” su iskoristili kako bi uredili salu u kojoj se održavaju probe folklora. Tako je Mala sala Doma kulture  dobila novi drveni pod, novu rasvetu, popravljen je krov i urađene su sve ostale neohodne popravke kako bi ovaj prostor bio lep i funkcionalan.

kud2

     - Saradnja sa Domom kulture je uvek bila na veoma visokom nivou. Tako smo, pre početka pandemije koronavirusa, od strane Doma kulture dobili na korišćenje Malu salu Doma kulture, čime su se stekli uslovi da ovaj prostor adaptiramo i sredimo kako bi naši članovi imali adekvatne uslove za vežbanje - kaže za naš list Uroš Ban, prvi čovek KUD-a ”Neolit”, i dodaje: - Godinama unazad vežbali smo na tvrdoj podlozi i maštali da u Maloj sali imamo drveni pod. Uspeli smo da obezvedimo sredstva, tako da smo u neželjenoj pauzi uspeli da izvršimo sve ove popravke i adaptacije, kaže Ban.

kud3

     Sala sada izgleda lepše, a folkloraši imaju neuporedivo bolje uslove za vežbanje. Radove u sali izveli su čllanovi izvođačkog ansambla, uz pomoć prijatelja Društva: Aleksandra Jovanovića, Vladimira Šajića i Dragana Dragića. 

- Iskoristio bih priliku da se javno zahvalim ljudima koji su nam pomogli oko uređenja sale, ističe Uroš Ban predsednik starčevačkog folklornog društva.

kud4

     Početkom februara, starčevački folkloraši su počeli sa probama. Upis je u  toku i ”Neolićani” pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u očuvanju tradicije.

P. A

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top