grobari2

            Kulminacija višegodišnjeg pojačanog prisustva nekih navijačkih grupa u našem mestu uzrokovala je gašenje jednog mladog života. Iako Starčevo ne važi za problematično mesto, sporadično se dešavaju krupni incidenti sa teškim posledicama. Da li je blizina Beograda i Pančeva prednost ili problem?

           Mesna zajednica je u dva navrata, juna 2019. i sredinom prošle godine, zatražila i održala sastanak sa policijom povodom sve učestalijeg narušavanja javnog reda i mira. Konkretan povod bilo je nasilničko ponašanje upravo pripadnika navijačkih grupa (tuča na pijaci kada je upotrebljena i mačeta), kao i narušavanje javne i privatne imovine (ispisivanje navijačkih grafita, odnosno obeležavanje teritorije). Povećano prisustvo policije nakon takvih sastanaka donekle bi ublažilo situaciju ali već nakon nekog vremena nastavilo bi se po starom.

grobari

     Nekoliko dana nakon ubistva koje se dogodilo krajem januara, održan je još jedan sastanak članova Saveta mesne zajednice sa čelnicima policije. Tom prilikom je konstatovano da se više ne  sme, ne može i ne treba dovoditi u pitanje sigurnost meštana Starčeva i da se mora reagovati na najmanje naznake narušavanja bezbednosti. Policija je već nekoliko nedelja u Starčevu prisutna celodnevno.

SN

 

Ubistvo u Starčevu

     “U pucnjavi u mestu Starčevo, kod Pančeva, ubijen je T. S. (24) poznat kao navijač FK-a “Partizan“ - preneli su mediji 28. januara u ranim jutarnjim satima. Tada je najpre objavljeno da je u Starčevu došlo do verbalnog i fizičkog obračuna više pripadnika navijačkih grupa (TV “Pink“), i da je tom prilikom za sada nepoznata osoba ispalila veći broj metaka iz vatrenog oružja, a da je jedan metak pogodio mladića u stomak. Po navodima medija, M. M. (39) svojim automobilom odvezao teško ranjenog mladića do Doma zdravlja u Pančevu. Mladić je prevezen u bolnicu, gde je umro.

     Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, policija je odmah počela intezivno da radi na identifikaciji svih učesnika sukoba i hapšenju ubice. Neki od učesnika obračuna odmah su identifikovani. Kao mogući motiv sukoba navodi se kriminalno-navijačka pozadina, kako je prenela novinska agencija Tanjug. Ističe se pripadnost ubijenog mladića navijačkoj grupi “Principi“ (FK “Partizan“) koju predvodi Veljko Belivuk - Velja Nevolja, koji je nekoliko dana kasnije u okviru opsežne policijske akcije uhapšen zajedno sa još  18 lica sa teritorije Srbije.

     Aleksandar Vulin, Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije odmah je reagovao došavši u Pančevo. On je izjavio da je policija identifikovala i da intenzivno traga za dvojicom osumnjičenih da su u Starčevu  ubili jednu osobu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

     Policija je u međuvremenu zbog ubistva T. S. (24) uhapsila četiri lica: V. J. (32), I. S. (36), D. Ž. (44) i A. P. (43) zbog sumnje da su umešani u likvidaciju i njima je određen pritvor.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top