U poslednjem kvartalu 2020. godine urađeni su sledeći poslovi na završetku gasifikacije:

 

           - po nalogu poslovodstva “MT-Gastela“ pristupilo se hitnoj nabavci MROS Starčevo (merno-regulaciono odorizacijska stanica). Izabran je isporučilac i  potpisan je ugovor o izradi i isporuci sa firmom “GasTeh“ iz Inđije. Rok izrade i isporuke bio je 45 dana. Trebalo je da, do kraja novembra 2020. godine, uzimajući u obzir i moguće zastoje, MROS Starčevo bude završena i na svom mestu, preko puta “kapije 2“, tj. glavnog ulaza u Rafineriju nafte Pančevo. Ovo se nije ostvarilo jer su uz samu lokaciju MROS Starčevo podignuti stubovi dalekovoda za prenos električne energije iz “Termoelektrane-Toplane“s. Dakle, na toj lokaciji nije više bilo moguće da se postavi MROS Starčevo i izrada i isporuka  MROS Starčevo je privremeno  obustavljena; 

gasovod

(ilustracija)

            - pristupilo se konsultacijama sa nadležnima iz JP-a “Urbanizam“ oko izbor nove lokacije za MROS Starčevo. Za novo mesto za merno-regulacionu stanicu predložen je deo javne površine preko puta benzinske pumpe, ukoso prema centru Starčeva (ugao Proletnje i Pančevačkog puta). Sada su u toku aktivnosti oko ozvaničenja ove lokacije. Potom, počinje preprojektovanje celog distributivnog čeličnog gasovaoda srednjeg pritiska, od mesta priključenja kod GRS “Graneksport“,  u zoni raskrsnice Spoljnostarčevačke i Boračke ulice, pa sve do nove lokacije MROS Starčevo, uključujući podzemnu MS Starčevo, kao i samu MROS Starčevo.

            - otpočeta je izgradnja distributicvnog polietilenskog gasovoda, počev od nove lokacije MROS Starčevo, pa do blizu ulaza u Omoljicu. Investitor i izvođač radova je beogradski “Milenijumtim“. Magacin na otvorenom, građevinske mašine i kancelariski kontejner biće locirani na pomoćnom terenu Opštinskog stadiona.

            Ovo su glavni i najvažniji urađeni poslovi, a bilo je i drugih aktivnosti, o kojima će biti reči drugom prilikom, i naravno, kada se privedu kraju.

P. A.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top