spc

U toku meseca oktobra konačno su razrešeni problemi nastali početkom ove godine kada su, polovinom januara, radovi obustavljeni usled inspekcijskog rešenja, a gradilište u ulici Kestenova broj 5 privremeno zatvoreno.

Do tada, urađeni su temelji i cokla budućeg hrama posvećenog Ognjenoj Mariji. Nakon tog događaja promenjen je arhitekta a sve sa namerom da se ubrza izrada projekta i dobijanje građevinske dozvole. Prolazilo je vreme u dobijanju raznih saglasnosti i dozvola koje su prethodile konačnom dokumentu.  U toku oktobra dobijena je građevinska dozvola, a potom su prijavljeni radovi, pa se istog trenutka krenulo sa nasipanjem temelja i pripremom za dalji rad.

            Potpisan je ugovor sa izvođačem i radovi na izradi temeljne ploče biće završeni u novembru. Sledeći korak je prikupljanje finansijskih sredstava i materijala kako bi moglo, na proleće, da se počne  zidanje  svetog hrama  za mesto molitve i za ukras našeg naselja.

            Svi koji imaju dobru volju, želju i mogućnost mogu da pomognu ovo Bogougodno delo. Prilozi se mogu uplatiti u crkvi i kod sveštenika, sa naznakom da je to za novi hram. Prilog može da se uplati i na žiro račun broj: 325-9500600037013-76 prmalac: Srpska pravoslavna crkvena opština Starčevo, svrha uplate - izgradnja  hrama Ognjene Marije u Starčevu.

Svim darodavcima hvala i neka Gospod mnogostruko vrati u zdravlju, napretku i svakom dobru.

protojerej Zoran Maletić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top