skolaprvaci2

Prvoga septembra počela je nova školska godina. Nikada do sada ovaj događaj nije privukao toliku pažnju i neizvesnost. Naravno, zbog najveće virusne pandemije u višedecenijskom periodu.

Poslednjeg avgustovskog dana u školskom dvorištu organizovani su  roditeljski sastanci na kojima su roditelji učenika detaljno upućeni u način organizacije nastave u novim okolnostima.

            Novina je to što se svi razredi dele na dve grupe (A i B odeljenja), koji  će pratiti nastavu naizmenično. Niži razredi idu u školu svaki dan, na taj način što jedna grupa ima časove od 8 sati, a druga od 10:45. Viši razredi dolaze u školu od 13 časova i to svaki drugi dan, naizmenično po grupama.

            Ove godine je u prvi razred Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu upisano 65 mališana i oni su raspoređeni u tri odeljenja. Prvo odeljenje vodi učiteljica Snežana Glumac i u njemu je 22 učenika. U najbrojnijem, drugom odeljenju, koje broji 23 prvaka,  učiteljica će biti Dorika Žurban, dok će treće odeljenje voditi Snežana Filipović i u njemu će biti 20 đaka.

            Što se tiče učenika petog razreda, oni su dobili svoje razredne starešine i novi jezik koji će, pored engleskog, izučavati u narednom periodu. Aleksandar Vig će biti razredni starešina prvom odeljenju petaka i oni će kao drugi jezik učiti ruski. Zorka Milenković će voditi drugo odeljenje koje će učiti francuski, dok će trećem odeljenju razredni starešina biti Dragana Marinković i oni će izučavati ruski. Drugo odeljenje petaka ima 20 učenika dok prvo i treće imaju po jednog đaka više.

            U obdaništu koje se nalazi u sklopu škole ove godine je upisano blizu stotinu dece ali iz razloga što je potrebno smanjiti kapacitet, u vrtić mogu ići samo deca onih roditelja koji imaju potvrdu da su radno angažovani u firmi i to za oba roditelja. Taj uslov je ispunilo četrdesetak mališana i oni su podeljeni u četiri grupe. Milica Štopulj i Ivana Terzić će voditi jednu grupu dece, a drugi vaspitački par su Danijela Arađan i Marijana Fara. Treću grupu vodiće vaspitačice Ivana Draganov i Ivana Filipović dok će vaspitačice u poslednjoj grupi biti Jelena Stojanović i Marija Simijonović.

            Što se tiče samih predškolaca, uzrast do 5,5 do 6 godina, njih će u ovoj godini biti 66 i oni su smešteni u tri odeljenja. Đurena Veljković ima u svojoj grupi 23 zabavištanaca, Aleksandra Krstić ima jednog mališana manje dok je kod Danijele Jajić upisan 21 predškolac. Po rečima Daniele Jajić, poput učenika u školi, svaka grupa je podeljena na dve podgrupe koje u zabavištu borave po dva sata svakoga dana. Pri samom dolasku vrši se merenje telesne temperature dece, vrši se dezinfekcija ruku i prolaz kroz dezobarijeru. Pored toga, redovno se poklanja pažnja higijeni i podizanju svesti kod mališana o prevenciji virusnih infekcija.

PredragStanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top