ragbi3

I ove godine je održan tradicionalni veteranski ragbi turnir na Opštinskom stadionu. Dvanestu godinu zaredom Ragbi klub Borac bio je domaćin veteranskog ragbi turnira, na kojem su,  8. avgusta, pored domaćina učestvovali i igrači GGRK Vršac, RK Balkanski Komarac 35+ i RK Dorćol. Najuspešniji su bili gosti iz RK „Dorćol“ koji su ujedno bili i najmlađa ekipa na turniru.

          Poštujući uredbe Vlade Republike Srbije i preporuke Ragbi saveza Srbije, ovo je prvi put da se turnir odigrao bez prisustva publike koja je jedino nedostajala da ovaj spektakl bude potpun. Ipak, igračima ekipa učesnica nedostatak publike kao da je bio motiv da prikažu ragbi na najvišem mogućem nivou za “momke“  starije od 40 godina. Turnir su otvorile ekipe RK Balkanski komarac 35+ i RK Borac, a posle se nastavilo po principu “svako sa svakim“, tako da je odigrano šest utakmica po veteranskim pravilima gde utakmica traje 2h10 minuta. Ovogodišnji turnir je najizjednačeniji od svih dosada odigranih, jer su četiri od šest utakmica završene nerešeno.

            Igor Tomašić kao predsednik Organizacionog odbora turnira kaže je ostao veliki žal zbog ovakvog načina organizacije turnira (bez publike).

            - Ipak, mi kao društveno odgovorna organizacija, moramo ličnim primerom da pokažemo da smo iznad svake situacije i da za nas ne postoje nepremostive prepreke. U klubu smo dugo vagali šta učiniti, a konačnu odluku smo doneli na sastanku 3. avgusta. Želeo bih da istaknem da je i ove godine turnir zadržao karakter “međunarodni“, a tome je doprinela ekipa RK-a Dorćol koja u svom sastavu ima jednog Australijanca i jednog Engleza, izjavio je Tomašić.

            LJubomir Bukvić, vođa ekipe RK-a Dorćol i selektor reprezentacije Srbije nije krio svoje zadovoljstvo zbog učešća na turniru.

            - Moram da istaknem da je ovo prvi turnir na kome učestvuju veterani ekipe sa Dorćola i izuzetno smo zahvalni domaćinima na pozivu. Drago nam je da smo sreli stare sportske prijatelje i da su evocirane uspomene. Ovaj turnir je perfektno organizovan i stvorila se ideja da nešto slično i mi napravimo sledeće godine, rekao je Bukvić.

ragbi2

            Potpredsednik starčevačkog kluba Anka Stojšić rekla da je ova godina trebala da bude kruna veteranskog ragbija.

            - Trebalo je da bude deset okupljanja, a vrhunac je trebalo da predstavlja gostovanje reprezentacije Tahitija. Međutim, situacija sa virusom je sve poremetila i ovo je prvo okupljanje veterana ove godine, zato nas je bilo strah kako će se sve odvijati. Moram da istaknem da je maksimalnim zalaganjem svih struktura u klubu održan ovaj turnir, izjavila je Anka Stojšić.

            Suđenje na turniru je povereno predsedniku sudijske organizacije Aleksandru Leliku i prvom ženskom ragbi sudiji u Srbiji Mariji Stojšić koji su volonterski odradili svoj posao i tako pomogli svom klubu. Po završetku turnira kapiten domaće ekipe Radivoj ]osić je uručio plakete i nagrade svim ekipama, kao i najistaknutijim pojedincima na turniru, među kojima su i dame, bivše reprezentativke Srbije, koje su svojim prisustvom “pojačale“ ekipe učesnice.

            Tim RK-a Borac nastupio je u sledećem sastavu:  Vladimir Parčetić, Vladimir Krivokuća, Dragan Đurđev,  Goran Keljević, Marko Sekulović, Miroslav Belobrk, Jožef Đerfi, Vladimir Ranislavić, Radivoj ]osić, Igor Tomašić, Dušan Stanković, Marija Zlatković, Sanja Starčević, Dragan Matičić, Dragoslav Milinković, rezerve: Slađan Jovanović, Goran Filipović, Goran Arsenijević, Sava Veljković, Goran Stojanović, Dragiša Stojanović.

V.J.P.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top