slava1

Godina 2020. ostaće zabeležena kao vreme kada se značajno odstupilo od uobičajenog načina življenja, ne samo kod nas, nego i u čitavom svetu.

Prolećno opšte “zatvaranje“ usled pandemije koronavirusa, a potom i preporučeno društveno distanciranje koje traje već nekoliko meseci, uveli su nas u novu realnost. A ona je takva, da povremeno omogući ali više onemogućuje okupljanja i druženja, tradicionalni vid ponašanja  čoveka sa Balkana.

            Zbog toga, ove godine nije bilo “Dana druženja“. Letnji program u Starčevu se održava još od sredine devedesetih godina prošlog veka ali do sada se organizatori nisu suočili sa ovakvom situacijom. Sve aktivnosti su otkazane, osim nekih sportskih dešavanja koja su održana bez prisustva publike, kao što je tradicionalna fudbalska utakmica na Ognjenu Mariju.

slava2

            U takvoj atmosferi obeležen je i Dan Starčeva i slava Mesne zajednice, Ognjena Marija. U prisustvu oba starčevačka sveštenika, ali bez gostiju (prisustvovali su samo članovi Saveta MZ Starčevo i najbliži saradnici) obavljena je ceremonija rezanja slavskog kolača.

            Nakon toga, po prvi put, podeljena su novoustanovljena priznanja koja će Mesna zajednica ubuduće deliti meštanima koji, po oceni komisije koja će se time baviti, zaslužuju da ponesu priznanje “Zaslužni Starčevac“. Ove godine Savet Mesne zajednice utvrdio je dobitnike ovog priznanja, a to su učenici generacije naše osnovne škole Majda Starčev i Ivan Dobrosavljević, potom “vukovci“ Ana Jovanović, Anja Petrović i Milica Stojanović i istaknutio student elektrotehnike Miloš Jankov.

slava3

Priznanja je podelio predsednik Saveta MZ Starčevo Petar Andrejić, u prisustvu potpredsednice Saveta Brankice Dragojerac i predsednice Izvršnog odbora Zorice Čikare.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top