kud2

Starčevački folkloraši, nakon pauze, vredno su radili u sali. Svi ansambli su ponovo na okupu.

 Dana 18. juna, naši folkloraši imali su i prve radne obaveze, kojih su se veoma uželeli.  Povodom otvaranja starčevačkog muzeja članice izvođačkog sastava Dušica Dobrosavljević i Anđela Drinjak, obučene u narodnu nošnju, dočekivale  su goste  koji su bili prisutni na otvaranju.

            U istom danu, kasnije, popodne, svi dečiji ansambli imali su nastup ispred bine na kojoj je iste večeri nastupio Alen Islamović. Starčevačka publika uživala je u programu koju su za ovu priliku spremili. Izveli su Igre iz Gruže, Pirota,  Toplice i Leskovca.  Kao i uvek kada “neolićani“ nastupaju bilo je puno publike koja nije štedela dlanove, aplauzima su nagradili nastupe najlađih folkloraša.

            Nakon ovog nastupa, rad u sali se nastavlja. U planu je još jedan koncert u Starčevu pre letnje pauze. U zavisnosti od situacije i ograničenja koja su tu zbog pandemije virusa temin za ovaj koncert biće naknadno zakazan. Planirano je da na ovom koncertu starčevački folkloraši ugoste prijatelje iz KUD-a “Branko Cvetković“ iz Beograda sa kojima imaju više nego prijateljske odnose.

            Nakon letnje pauze  “neolićani“ će se polako spremati za početak nove sezone, u septembru, kada će biti i upis za nove članove u svim ansamblima. U planu je da od septembra budu uvedeni  i časovi pevanja, a planira se i audicija za prijem članova u narodni orkestar.

            O ovim i  svim ostalim planovima KUD -a “Neolit“, Starčevci će  blagovremeno biti obavešteni.

Uroš Ban

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top