ok

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predstavništvo i direktor takmičenja OSS-a na elektronskoj sednici koja je održana u utorak, 28. aprila, doneli su odluku da se prekidaju i smatraju okončanim takmičenja u Banka Poštanska štedionica Supeligi Srbije, te je u Prvoj ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/2020. godinu.

Proglašeni su pobednici prva tri ranga takmičenja  i to prema zatečenom stanju, na osnovu učinka koji su klubovi imali do uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji i prekida svih takmičenja.

            Tako su TENT iz Obrenovca, u konkurenciji seniorki, i Vojvodina NS seme iz Novog Sada, u konkurenciji seniora,  proglašeni za šampione Srbije, odnosno pobednike Banka Poštanska štedionica Superglige u sezoni 2019/2020. Srem iz Sremske Mitrovice, u konkurenciji seniorki, i Borac iz Starčeva, u konkurenciji seniora,  proglašeni  se pobednicima Banka Poštanska štedionica Prve lige i stiču pravo nastupa u Superligi u sezoni 2020/2021.

            Izvršni odbor, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS-a doneli su odluku i o broju klubova koji će se nadmetati u narednoj sezoni. U Superligi u obe konkurencije će igrati po 10 ekipa, u Prvoj i Prvoj B ligi za bodove će se boriti po  12 klubova, dok će se u Drugoj ligi i u muškoj i u ženskoj kategoriji nadmetati po 12 timova.

            Dakle, ljubitelji igre preko mreže u našem gradu i okolini imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Odbojkaši starčevačkog Borca ponovo su u srpskoj eliti, baš tamo gde im je i mesto. Celu sezonu su proveli na čelu prvoligaškog karavana, pa su zasluženo promovisani u nove šampione.

             Ono što je posebno važno, jeste činjenica da su “borci“ svojim igrama i požrtvovanjem na utakmicama vratili i publiku u Halu sportova na Strelištu, pa ne treba sumnjati da će i od jeseni, kada bude počela nova odbojkaška sezona i kada u Pančevu budu gostovali najbolji srpski timovi, poput Vojvodine, Crvene zvezde, Partizana i ostalih, svaki meč odbojkaša Borca biti pravi sportski spektakl.

             Veliki je ovo uspeh, a svi oni koji su makar delić sebe ugradili u njega pravi su heroji našeg sporta. Nikola Micić nije samo budućnost OK-a Borac, on je budućnost srpske odbojke. Žarko Rakita je još kao pionir navikao da osvaja medalje, Jovan Drobnjak je počeo da trenira odbojku u Prijepolju kod Zdenka Krpovića, a Zdenko je kao student ostavio veliki trag igrajući u Borcu. Nikola Krstić je bio kao “džoker“ i kada nije išlo na utakmicama, unosio je mir u ekipu. Sjajni Nemanja Miletić, libero za elitu. Kada je popularni Milke u punom zanosu, onda lopta ne može da padne u polje njegovog tima. Nenad Madić, odličan srednji bloker, koji je već igrao u Superligi, spreman je za nove izazove u najjačem rangu. Vladimir Knežević je čovek sa ogromnim iskustvom. On zna šta treba uraditi da bi se ušlo u Superligu (činio je to već s Borcem...).  Došao je na polovini prvenstva i dao ogroman doprinos velikom uspehu. Šta reći o Milanu Zindoviću? Izvanredan, iskusan primač... Zinda je čovek za velika dela...Jedna od legendi pančevačke odbojke svakako je i Bojan Poznić. Borac već godinama nema rezervnog korektora. Pozer je sasvim dovoljan. Često odigra i simultanku s rivalima. Saša Rajković je tehničar kakav se retko sreće. Lider, pokretač tima... I na kraju, a mogao je biti i na početku - kapiten Davor Milošević. Momak koji je svoje ime zlatnim slovima upisao u istoriju pančevačke i starčevačke odbojke.

            Ekipu Borca su predvodili treneri Dušan Jović i Vojislav Pavlović, koji su imali vraški težak posao da našoj sredini podare superligaša, ali - uspeli su...

            OK Borac nisu samo igrači i stručni štab. Za ovaj uspeh su zaslužni i ljudi koji su ga vodili, a tu pre svega mislimo na predsednika Jovana Jovića i njegovog prvog saradnika Zorana Manića. Borac su i njegovi verni navijači, bivši igrači, te prijatelji kluba koji su oduvek disali za svoj klub.

            Zato Borac i jeste najbolji!

            Bravo.

A. Živković (“Pančevac“)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top