Poslednjeg dana februara meseca Dom kulture je u prostorijama Kreativnog kulturnog kluba imao čast da ugosti pesničku družinu sa prostora bivše SFRJ, koji su u okviru tradicionalnog festivala “Književnost u četiri godišnja doba: zima“, odlučili da posete starčevački hram kulture.

            Na predivnoj književnoj večeri upriličenoj ovdašnjoj publici, nastupili su: Marijan Grakalić, Bosiljko Domazet, Enes Kišević, Domagoj Margetić, Darija Žilić, Naida Mujkić, Nada Čapelj, Rasim Zlatan Pršte i Jovica Ilić. U društvu gostiju iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, bio je i Dejan Bosnić, direktor pančevačke Gradske biblioteke, a  ulogu domaćina su preuzeli Darko Ješić, v.d. direktora Doma kulture i Nemanja Rotar, većnik za kulturu i omladinu, koji je u ulozi moderatora i vodio ovaj program. U prijatnom i toplom ambijentu u provereno dopadljivom Kreativnom kulturnom klubu, te večeri su se mogli čuti divni stihovi na oduševljenje brojne starčevačke publike.

            Književno veče je otvorila Darija Žilić otpevavši jednu pesmu koja je bila uvod u ono što je potom usledilo. A ređali su se maestralni nastupi praćeni čestim aplauzima, dok se na sceni nije pojavio Jovica Ilić, da svojom gitarom i stihovima posebno razgali publiku. Na samom kraju, Nemanja Rotar je pročitao predivni esej o Bulgakovu, a Ješić nekoliko svojih pesama, čime je stavljena tačka na ovo veoma prijatno veče.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top