Otvaranje izložbe crteža i slika Igora Gardinovačkog, mladog i veoma perspektivnog slikara iz Pančeva upriličeno je u četvrtak, 20. februara, u Galeriji “Boem“. Te večeri činilo se da u “Boemu“ nije bilo dovoljno mesta za sve ljubitelje likovne umetnosti.

Veliki publicitet koji je ova izložba imala nimalo ne iznenađuje, pa je tako pored stalnih posetilaca izložbenih večeri, na otvaranju bilo i mnogo vršnjaka Igora Gardinovakog, što je ovu izložbu učinilo jednom od najposećenijih u poslednje vreme.

            Igor Gardinovački je mlad, ali je ipak umetnik sa dugogodišnjim iskustvom u crtanju i slikanju. Velika vrata likovne umetnosti Igoru su otvorili profesori Čedomir Kesić, Zoran Deranić i Svetlana Karović-Deranić. Slikar sa posebnom pažnjom ističe svog nastavnika Dimitrija Đosića i njegov prvobitni uticaj na rane slikarske dane, jer da nije bilo njega, možda bi Igorov talenat ostao neotkriven. Gardinovački se starčevačkoj publici predstavio izuzetno uspelim portretima i interesantnim autoportretima u raznim tehnikama. Ova izložbena postavka krasiće zidove “Boema“ do 12. marta.

D. J.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top