Decembar 2019. i januar 2020. godine u letopisu naše crkve u Starčevu upisani su krupnim slovima. Proteklih 25 godina rađeni su veliki poslovi na obnovi hrama Svetog Velikomučenika Pantelejmona, ali posle 111 godina urađen je temelj za drugu pravoslavnu crkvu u Starčevu.

Polovinom decembra urađen je temelj u zemlji a s početkom januara završeno je šalovanje sa postavljanjem armature i 3. januara naliven je temelj  (cokla). Za ove radove ugrađeno je preko 1500 kg armature i blizu 100 kubika betona. Svi dosadašnji radovi na rušenju objekata uređenju placa i izradi temelja urađeni su na dobrovoljnom radu naših parohijana. Svakom pojedincu koji je sve vreme, alat i mašine odvojio i pomogao da se uradi ovo dobro delo neka im Gospod Bog nadoknadi u svakom dobru a od sveštenika i Crkvenog odbora velika zahvalnost. Takođe, velika zahvalnost priložnicima u novcu i materijalu za ovo Bogougodno delo. Nastavak radova možemo očekivati u toku godine, a po prikupljanju dovoljno sredstava da se može uraditi sledeća celina na gradnji hrama.

            Badnje veče tradicionalno je proslavljeno paljenjem badnjaka u prisustvu velikog broja Starčevaca koji su  posluženi kuvanim vinom i rakijom kako je to tradicija, a deca bombonama. Božić i ostali praznici su proslavljeni molitveno uz uobičajeni broj vernika na prazničnim bogosluženjima.

Protojerej Zoran Maletić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top