Vernici rimokatoličke crkve u Starčevu koji poštuju Gregorijanski kalendar, okupili su se na Badnje veče, 24. decembra, u crkvi Svetog Mauricija, gde je održana svečana misa ponoćka.

Bio je to uvod u proslavu Božića, blagdana Rođenja Isusa Hrista. Misu je pred brojnim vernicima tom prilikom predvodio novi župnik u Pančevu i Starčevu, vlč. Ladislav Đuriš.

            Svečana božićna sveta misa bila je narednog dana u novom terminu od 11 i 30 sati, a njoj su kao i prethodnih godina prisustvovali mladi roditelji sa svojim mališanima. Bilo je to oko 30 dečaka i devojčica starosti od nekoliko meseci pa do desetak godina koji su krsni sakrament primili u starčevačkoj katoličkoj crkvi. Svako od njih dobio je božićne darove brižno pripremljene od strane članova Crkvenog odbora. Katolici su tradicionalno ugostili predstavnike Mesne zajednice Starčevo i članove Crkvenog odbora sestrinske Pravoslavne crkve. Tako je paroh Zoran Maletić, nakon božićne mise iskoristio priliku da prisutnim vernicima, kao i svojim katoličkim kolegama koji služe u Starčevu, Đurišu i Velenceiju, uputi srdačne božićne i novogodišnje čestitke. Domaćini i gosti druženje su zatim nastavili za prazničnom trpezom u župnom domu. Sveta misa držana je i sutradan, na drugi dan Božića, kada Crkva proslavlja svetog Stefana prvomučenika.

D. M.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top