Svaki nastup Gorana Petranovića Rize sa bendom “Elvis Jr. Kurtovich“ poseban je ugođaj za ljubitelje rokenrola, a naročito one koji malo bolje poznaju sarajevski “New Primitives“ pravac.

Ljubitelji dobrih starih hitova iz repertoara “Elvisa Jr. Kurtovića“ i “Zabranjenog pušenja“ imaju tu sreću da u Starčevu relativno često slušaju izvedbe Gorana Petranovića, osvedočenog prijatelja Kreativnog kulturnog kluba u kome je on već nekoliko puta nastupao. Međutim, u četvrtak, 24. oktobra, Rizo se po prvi put mnogobrojnoj publici predstavio u akustičarskoj varijanti, u pratnji svog gitariste Zorana Skorina Pleha. Program koji je trajao oko sat i po vremena, uz neprolazne hitove poput: “Hajle Selasije“, “Straža pored Prizrena“, “Kad se babo kući vrati pijan“, “S one strane ulice“, “Balada o Pišonji i Žugi“, “Folk raping“, “Hadžija ili bos“, “Jugo 45“, “Dok čekaš sabah sa šejtanom“ i mnoge druge, vratio je oduševljenu publiku u dobre stare ’80-e godine prošlog veka i još jednom potvrdio da je ovo jezičko i muzičko područje nekada imalo autentičan odgovor na pank muziku. Rizo je između numera koje je izvodio veoma slikovito i nadahnuto govorio o nastanku svake pesme, što se publici posebno dopalo.           

Ulaz je bio besplatan, a uz ovaj dragoceni koncert, predstavljen je i najnoviji cd grupe “Elvis Jr. Kurtović“ koji se zove “Put za Gvantanamo“.

D. Ješić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top