Redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u ponedeljak, 23. septembra, u prostorijama Mesne zajednice.

S obzirom da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta za rad i odlučivanje, predsedavajući Aca Dimitrić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnveni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje izmene finansijskog plana;
  3. Usvajanje izveštaja Komisije za nabavke;
  4. Informisanje o tekućim poslovima u Starčevu i
  5. Razno            

            Zapisnici sa prethodnih sednica usvojeni  su jednoglasno. Potom je usvojen predlog izmene finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo, koja je u okviru istih pozicija.

            Pod trećom tačkom  jednoglasno je  prihvaćen  izveštaj Komisije za javne nabavke da se GR-u “Slaviša Ilijevski“ iz Pančeva izda narudžbenica za betoniranje staza sa obe strane pešačkog prelaza na raskrsnici ulica Pančevački put i Nikole Tesle i da se u tu svrhu odobre sredstva u iznosu od 120.000 dinara.

            Pod četvrtom tačkom, član Saveta MZ Starčevo Petar Andrejić, informisao je članove Saveta o uspešnoj realizaciji letnjeg programa “Dani druženja“ i  humanitarne akcije “Čepom do osmeha“. Bilo je reči i o postavljanju stubića kako bi se sprečilo nedozvoljeno parkiranje, o završetku projekta za uređenje parka (Trg neolita - treća faza) i o problemima sa kojima se susreće JKP “Starčevac“ tokom održavanja kanalizacione mreže u Starčevu.

            Pod tačkom razno, jednoglasno je doneta sledeća odluka:

            - da se kontaktira  vlasnik parcele u Baštenskoj ulici u kojoj se nalazi neobezbeđen bunar i da se vlasnik obavesti o neophodnom zatrpavanju bunara iz bezbednosnih razloga.

            Razgovaralo se i o komunalnom redu i konstatovano je da je problema ove vrste sve manje ali da su i dalje prisutni. Naročito je apostrofirano jesenje paljenje biljnih ostataka, što je nedozvoljena aktivnost i mesna uprava će kontaktirati nadležne inspekcijske službe i podnositi prijave protiv onih koji pale biljne ostake u polju ali i u naselju.

Novi trotoar
 
Staze koje su povezivale pešački prelaz “kod Lolinice“ u Šumicama, nisu odolele zubu vremena.
 
 
Nakon konstatacije da su zrele za rekonstrukciju, iz MZ Starčevo stiglo je “zeleno svetlo“ da se počne sa radovima na ovom osetljivom saobraćajnom mestu. Po završetku ovih staza, razmišlja se o daljem uređenju trotoara u naselju a ponajviše o stazi koja prolazi pored parka i vodi ka pijaci. Ali, s obzirom na to da je kraj građevinske sezone, ovi poslovi eventualno će se raditi na proleće.
 
Bezbednije za pešake
 
Upravljač puta L1 koji prolazi kroz naše mesto centralnim ulicama (Pančevački put, Trg neolita i Ive Lole Ribara) krajem septembra je počeo sa postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije kako bi vozači bili upozoreni na blizinu škole.
 
 
Postavljeni su i novi pešački prelazi na prilazima školskom objektu. Mesna zajednica Starčevo je na najfrekventnijoj rasrsnici sa glavnim putem u naselju “Šumice“ renovirala pešačke staze sa obe strane pešačkog prelaza koji je nekada slovio za crnu tačku. Srećom, zahvaljujući postavljanju raznih prepreka, usporivača i oznaka “Zona 30“ već nekoliko godina na ovoj rasrsnici nije bilo ozbiljnijih saobraćajnih nezgoda.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top