U godini velikih i malih jubileja, početak jesenje programske sezone Kreativni kulturni klub je obeležio pesničkim susretom na kome su se starčevačkoj publici u petak, 4. oktobra, predstavili pančevački pesnici Miloš Diklić, Milivoje Jovanović i Aleksandar Marić.

Ovaj trojac, kojim je kao moderator kormilario Dragan Petković, još jedan potvrđeni poeta i narator lepih stihova, oduševio je brojne ljubitelje poezije pred punim Klubom koji kao kultna starčevačka institucija kulture ove godine slavi petnaest godina postojanja. Te večeri, sa prvog sprata Doma kulture plovili su stihovi iz Diklićeve zbirke pesama “Trenuci“, Jovanovićeve “Plave pesme nema više“ i Marićeve “Tajna duše“. Umetnost ovih pesnika temelji se na filozofskom promišljanju čovekove moralne postojanosti u modernism vremenima, podsećanju na etnografske i istorijske nacionalne motive, kao i pozivu na poštovanje tradicionalnih vrednosti srpskog naroda.

            U izuzetno prijatnim momentima, pred razasutim živim stihovima, namnožili su se jaki utisci koji su iznedrili serije gromoglasnih aplauza u skoro dvočasovnoj izvedbi ovih sjajnih pesnika.

Darko Ješić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top