Starčevo je bilo domaćin dva kadetska turnira u ragbiju u okviru prvenstva Srbije.

Prvi turnir održan je u nedelju, 6. oktobra,  na kome su učešće uzele ekipe beogradske Crvene zvezde, Rada, GRK-a Vršac i domaćeg  RK-a Borac. Kadeti Borca pokazali su snagu i nadmoć na domaćem terenu te su zasluženo briljirali kao osvajači prvog turnira.

            Drugi turnir održan je takođe u Starčevu, 13. oktobra, koji je ujedno bio i turnir Otvorenog prvenstva Vojvodine. I na ovom turniru domaći Borac je samo potvrdio svoju nadmoć čime čvrsto drži prvu poziciju na tabeli.   Treneri ragbi kluba Borac Radivoj ]osić i Igor Tomašić ne kriju svoje zadovoljstvo jer imaju čime da se pohvale. Ističu da su im deca, sa kojoma su vredno radili, ovim rezultatima vratili ukazano poverenje. Odličan rezultat  postigli su i  u Kečkemetu, u Mađarskoj, gde je u konkurenciji učestvovalo 20 klubova iz Evrope a na proslavi obeležavanja 40 godina ragbija u Kečkemetu. Deca RK-a Borac osvojila su četvrto mesto.

            Predsednik Ragbi saveza Vojvodine Dragan Sekulović ističe sledeće:                   

- Ovo je treći put za redom da organizujemo Otvoreno prvenstvo Vojvodine. Ostaje žal što više ekipa nije uzelo svoje učešće ali iz godine u godinu stvari oko ragbija idu na bolje. S obzirom na to da je otvoreno prvenstvo, sledeće godine očekujemo i ekipe iz inostranstva. Izezuzetno mi je drago što su u svojim redovima ekipa bile prisutne i devojke što samo pokazuje da je ragbi timski sport.

            Treći završni turnir kadeta održaće se prvog vikenda meseca novembra a lokacija terena biće blagovremeno  poznata klubovima učesnicima. Posle inpozantne zalihe bodova, biće to šansa da se starčevački mladi ragbisti okite titulom prvaka države.

G. Milošević

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top