Kako je ranije bilo - ne ponovilo se. Danas je problem sa parkiranjem u centru dobrim delom, ako ne rešen, onda bar pod kontrolom

Problem bahatog parkiranja u Starčevu počeo je da se rešava pre desetak godina kada je potpuno rekonstruisan glavni put kroz naše mesto, od mosta na Nadeli do Rafinerije. Tada su u centru, sa strane Mesne zajednice, postavljeni ivičnjaci koji su onemogućili bilo kakvo zaustavljanje automobila na ovom potezu.

            Kasnije je izgrađen parking u Ulici Maršala Tita (pored ambulante) a potom je označen i parking prostor u Ulici Borisa Kidriča (ispred bočnog ulaza u Mesnu zajednicu i preko). Na kraju, izgrađen je i parking prostor na Trgu neolita i to ka Ulici Matije Gupca i na novom pijačnom platou.

            Sprečavajući parkiranje gde mu mesto nije, mesna uprava je pokušala da obezbedi adekvatno ponašanje učesnika u saobraćaju na način da zaštiti sve oni koji nisu vozači -  pešake, bicikliste... Sve to, nije moglo bez fizičkih prepreka jer su bahati vozači koristili svako mesto da ostave automobil. Otuda, najpre je rešen prilaz Školi i to dugom i visokom ogradom a potom i prostor ispred Pošte postavljanjem stubića. Nije time posao završen jer je trebalo rešiti i bezbednost oko pešačkih prelaza pa je, konačno, rešen i prelaz kod “Meksa“ a stubićima je obezbeđen i ulaz na donjoj kapiji Škole.         

            U Mesnoj zajednici najavljuju dalju pažnju na problem nepropisnog parkiranja ali i izgradnju novih parkinga.

Petar Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top