Ugledna i redovno aktivna galerija “Boem“ u svojoj dvadeset petoj godini postojanja nastavlja da zadovoljava najistančanije kriterijume ljubitelja likovne umetnosti novim reprezentativnim izložbenim postavkama, te tako čuva dobru programsku tradiciju i visok renome starčevačkog Doma kulture.

Ovog leta, pažnju su skrenule dve značajne izložbe slika.

            Prva se dogodila, 24. jula, kada je, uz pomoć porodice Poljak a u saradnji između Umetničke radionice i Doma kulture, organizovana posthumna postavka svestranog umetnika Pere Poljaka, jednog od najtalentovanijih slikara sa ovih prostora. Izložbu njegovih slika koje su u vlasništvu porodice i prijatelja, pratile su i ručno napravljena tambura od kornjačinog oklopa i jedna pesma posvećena Perinom rodnom Starčevu. Ova interesantna izložba bila je još jedna u nizu programskih aktivnosti najnovije sekcije Doma kulture, koja kao Umetnička radionica s ponosom nosi ime Pere Poljaka.

     Druga izložba slika otvorena je, 22. avgusta, a mnogobrojnoj publici predstavio se Ljubomir Topal, jedan od vodećih pančevačkih slikara, enterijerista i stilista.

Umetnik je izlagao na više kolektivnih izložbi u Srbiji, a učestvovao je i na obnovi Uspenske crkve u Pančevu, na poslovima oslikavanja tavanice i plastike po zidovima. Projektovao je i izveo veliki broj enterijera i poslovnih prostora u Srbiji i inostranstvu. Interesantno je i to da je upravo Topal, po narudžbini MZ Starčevo, oslikao mural koji se nalazi u centru našeg mesta, na zidu kuće pokraj ambulante.  LJubomir Topal se starčevačkoj publici predstavio slikama koje pletu nevidljivo tkanje između realnog sveta i sveta mašte, idealizma i htenja, mističnih i bajkovitih vizija nekih drugih dimenzija. Ovaj bajkoviti svet na velikim platnima krasiće zidove “Boema“ do kraja septembra meseca.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top