Usled teže bolesti doskorašnjeg predsednika starčevačke podružnice Saveza invalida rada, Miroslava Žekića, koji se uspešno oporavlja u pančevačkoj bolnici, zbog potreba kontinuiteta u radu, na vanrednoj sednici podružnice SIR-a za novog predsednika izabran je LJubomira Milanović, koji je odmah stupio na dužnost ove izuzetno aktivne organizacije. Iz tog razloga SN su razgovarale sa novim predsednikom o daljem radu Saveza invalida rada u našem mestu.

            Kako ste se snašli na ovom poslu?

            - Za ovih nepunih dva meseca rada na ovoj funkciji  mogu reći da nije nimalo lako kako se u početku činilo. Ali, nadam se da se polako snalazim i uspevam da rešavam tekuće poslove. Ovim poslom se nisam bavio nikada pa je to još jedna otežavajuća okolnost.

            Koji su najveći problemi sa kojima se susrećete?

            - To je svakako nedostatak finansijskih sredstava. Kafana koja radi u sklopu našeg kluba uspeva da sa svojim prihodima obezbedi samo tekuće poslovanje, poreze, plate i tekuće troškove. Pored toga, s vremena na vreme, potrebno je  obnoviti inventar i renovirati prostor. Za to, nažalost, nemamo sredstava.

            Da li vam vaši članovi pomažu u radu?

            - Naravno, što se tiče radne snage tu nemamo problema. U svakom trenutku možemo angažovati određeni broj naših članova koji ovu organizaciju vide kao svoju i nesebično pomažu. Nažalost, novca u dovoljnoj količini nema niko, kako bi nas i finansijski pomagao.

            Pa šta vam je činiti?

            - Poslali smo molbe privatnim i privrednim subjektima i očekujemo pomoć. Ukoliko je dobijemo, uspećemo u nameri, u suprotnom snalazićemo se sa onim što imamo.

            Da li nastavljate sa programima koji su odrađavani  do sada?

            - To isključivo zavisi od interesovanja članstva i naravno, opet, od sredstava koje uspemo da prikupimo. Druženje u “Kafanici kod Terze“ svakog drugog petka ostaje a što se tiče ekskurzija, nadamo se da ćemo ih uskoro organizovati kao i druženja sa našim prijateljima iz drugih mesta.

            Učestvujete li u ovogodišnjim “Danima druženja“?

            - Kao i do sada, organizovaćemo takmičenja u dominama, remiju i jambu, dok će Mesna zajednica obezbediti nagrade pobednicima.

P. S.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top