Džudo akademija “Jočić“ aktivno postoji i radi u Starčevu već deset godina. Pored velikog broja sportskih aktivnosti koje su u ponudi ove akademije za najmlađe i rekreativce, akcenat se stavlja na džudo.

             Osnivač ove sportske akademije i džudo trener Mikica Jočić za naš list kaže:

            - Prioritet je džudo ali zastupljene su i druge borilačke discipline kao što su brazilski džiu-džicu i aikido. Aktivan je i fitnes program, bodi bilding i mnogi drugi vidovi rekreacije.

            Pored bazena, u letnjim danima Akademija “Jočić“ organizuje obuku za neplivače kao i rekreativni relaks program: stoni tenis, sauna i drugo. Džudo, kao dominantna disciplina Akademije, ipak  daje najbolje rezultate.

            - Više od 50 polaznika, najviše dece, svakodnevno od 18 do 22 časa aktivno vežba i pohađa program naše akademije. Protekli period su, svakako, obeležili najmlađi “akademci“ pobedama i medaljama na takmičenjima na prostoru naše zemlje a i šire. Ono što je za mene najznačajnije, bez skromnosti a sa velikim znanjem džudo sporta, daje mi za pravo da ozbiljno planiram velike sportske rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji a možda steknemo i još nekog olimpijca iz Starčeva - ističe Jočić.

            Teško je izdvojiti najbolje polaznike Akademije “Jočić“ ali iz ove generacije, deca pred kojima je sportska budućnost su: Predrag Kacijan, Petar Stojić, Mateja Ilić, Filip Spasić, Dunja Jočić... Valja zapamtiti ova imena, to su  deca koja za sobom već imaju zapažene rezultate a marljivim radom predviđa im se bogata sportska karijera.

G. Milošević

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top