Simbolična lepota u slikama umetnika Tamereta Siltana Tadeseja

Prolećne izložbene aktivnosti u “Boemu“ nastavljene su izložbom slika Tamereta Siltana Tadeseja, veoma talentovanog mladog umetnika iz Etiopije koji se predstavio starčevačkoj publici u četvrtak, 16. maja. Suština Tameratove filozofije su etiopske žene. One su predstavljene vizijom simboličnog odnosa u formi i sadržaju tradicionalno-kuhinjske daske u duborezu “Mektefije“. Ono se razume i vidi kao žensko telo u ulozi etiopske žene u svakodnevici. To ukazuje na analogiju između spontanog duboreza nastalog svakodnevnom upotrebom kuhinjske daske i etiopske žene podvrgnute mukotrpnom radu, patnji i poniženju. U većini svojih radova umetnik Tamerat u svom radu koristi različite materijale kao što su akrilne boje, multimedijalne skrin grafike, crno bele kontraste, a uz sve to upotrebljava boju koja potrvrđuje dramski aspekt teme.

            Tamerat je rođen 1975. godine u Adis Abebi, i akademski je slikar koji se može pohvaliti time da mnogi kolekcionari i znamenite ličnosti u svojoj kolekciji imaju njegove veoma vredne slike. Takođe je izlagao na brojnim grupnim i humanitarnim izložbama. Uz to, dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja.

            Verna publika i ljubitelji slikarstva u Starčevu, tradicionalno su dobro podržali ovu manifestaciju u renomiranoj galeriji Doma kulture. Izložba je realizovana uz svesrdnu pomoć LJubiše Večanskog, a u umetničkim delima ovog etiopskog slikara možete uživati do, 6. juna, ove godine

D. J.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top