Dečiji ansambli KUD-a “Neolit“ su se, 14. aprila, predstavili na 58. opštinskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo.

 

U punoj sali Kultunog centra u Pančevu, naši najmlađi folkloraši predstavili su se u takmičarskom delu gde je dečiji ansambl nižih razreda, u kategoriji izvornog stvaralaštva,  izveo “Igre iz Starčeva“, dok je dečiji ansambl viših razreda, u kategoriji koreografisanog folklora, izveo koreografiju Desanke Ćorđević “Igre iz Leskovca“. Očekuje se prolazak na  regionalnu smotru folklora koja će se održati, 11. maja, takođe u Kultutrnom centru u Pančevu.

            Ubrzo nakon toga, tačnije, 14. maja, naše najmlađe “Neolićane“ očekuje nastup u Crepaji na manifestaciji “Crepajačko kolo“ gde će pored naših folkloraša biti još  puno anasmbala iz Vojvodine. Saradnja sa KUD-om “ Sveti Sava“ iz Crepaje ostvarena je više puta u proteklom periodu tako da će Crepajčani sigurno biti deo dečijeg festivala u Starčvu koji je u planu za kraj juna.

            Izvođački ansambl je u proteklom periodu pripremao programa za obaveze koje im predstoje. Tako će, 14. maja, nastupiti revijalno na 56. gradskoj smotri muzičkog i folklornog stvaralaštva izvornog karaktera. Za kraj sezone, u planu je da svi ansambli društva odu na zajedničko letovanje u Bugarsku, čime bi bila zaokružena još jedna uspešna sezona KUD-a “Neolit“. 

            U narednih nekoliko meseci očekuje se realizacija projekta nabavke kostima za najmlađe članove jer se u dosadašnjem radu kao najveći problem javlja upravo kostim za najmlađe članove koji je teško i pozajmiti jer i ostali ansambli oskudevaju sa nošnjom.

            - U planu je i krečenje Male sale Doma kuluture i nabavke opreme koja će dobrineti da rad u sali bude lakši i ugodniji. Planiramo da u Maloj sali Doma kulture organizujemo programe koji će biti interesanti našoj publici a i našim članovima. Koncerti pevačkih grupi, narodnih orkestara izložbe narodnih nošnji - deo su novog programa koje će naše društvo pružiti publici - reko je za “Starčevačke novine“  Uroš Ban, predsednik starčevačkih folkloraša.

P.A.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top