Subota, 13. april, bila je u znaku veteranskog ragbija. Zenica (BiH) je bila domaćin međunarodnog ragbi turnira za veterane na kome je učestvovalo sedam ekipa iz Hrvatske, Francuske, Italije, domaćina Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Ragbi veteran iz Starčeva prvu utakmicu su odigrali protiv ekipe Pezara (Italija) primivši esej u poslednjoj sekundi utakmice, sledeći meč je odigran protiv ekipe Sinj (Hrvatska) koji je prošao bez poentiranja za obe ekipe. Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa Partizana iz Beograda, drugo mesto pripalo je ekipi Pezara iz Italije dok su sve ostale ekipe osvojile treće mesto.

            Kao što dolikuje veteranima najuzbudljivije je bilo na trećem poluvremenu gde su se razmenili pokloni, dresovi… Evociranje uspomena od pre 20, 30, 50 godina a uz pesmu i igru druženje je trajalo do duboko u noć. Na turniru je učestvovalo ukupno 170 ragbista a starčevački veterani na gostoprimstvo domaćina i gostiju nemaju nikakvu primedbu naprotiv dogovoreno je naredno druženje na veteranskom ragbi turniru, 4. avgusta, u Starčevu.

G.M.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top