Starčevački festival akustične gitare “Gašini akordi“ je, pored negovanja jedne od najsuptilnijih muzičkih formi, koje prati veliki broj kvalitetnih izvođača i stručnih zvanica, poznat i po, ponekad, promenama termina, forme, propozicija...

 

Tako je ovogodišnja, trinaesta po redu manifestacija posvećena tom suptilnom instrumentu bila revijalnog karaktera i upriličena kao prednovogodišnji specijal u subotu, 29. decembra, u starčevačkom Kreativnom kulturnom klubu.

Nakon uvodnih reči direktora Doma kulture Darka Ješića i pančevačkog profesora gitare Zorana Ilića, muzički deo otvorio je jedan od njegovih učenika - Saša Gambiroža. Potom je i sam Ilić, s još troje polaznika njegove škole “Gitarta“, odsvirao mini-koncert, a posebnu pažnju privukla je akustična verzija legendarnog hita grupe “Kvin“ - “Boemska rapsodija“.

Nakon toga nastupio je duo Borko i Cezar, s numerama u afro-bit fazonu, a za sam kraj ostavljen je jedan od najboljih muzičara sa ovih prostora - Nikola Inić Inke. Ovaj vrsni pančevački gitarista, trubač i vlasnik jednog od najraskošnijih bluz vokala, kao i uvek, briljirao je na sceni i na najbolji način zatvorio trinaeste “Gašine akorde“.

Ovaj festival je u trinaest godina svog života okupio veliki broj gitarista iz okoline ali i iz cele Srbije i regiona. Svakako da ova manifestacija ima budućnost i da se sa radošću mogu očekivati naredni “Akordi“.

J. F.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top