Zahvaljujući projektu uređenja zone škole zaštitnom ogradom za decu koji je realizovan od strane Grada Pančevaa na inicijativu MZ Starčevo, meštani Starčeva dobili su veću bezbednost za najmlađe.

 

Po rečima Srđana Polovine, šefa Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, zaštitna ograda je postavljena prvenstveno za povećanje bezbednosti učenika Osnovne škole i ona sprečava nekontrolisano istrčavanje dece na ovu nadasve prometnu i opasnu saobraćanicu. Pored toga ona će sprečiti parkiranje vozila na zelenu površinu pa će prostor ispred Škole od idućeg proleća biti zeleniji I bezbedniji.

            U sklopu ovog projekta uskoro će biti postavljena i saobraćajna signalizacija (saobraćajni znaci i ležeći policajci), kao i stubići koji sprečavaju parkiranje na nedozvoljenim mestima. Radove izvodi firma “Model 5“ doo Beograd koja je ovaj posao dobila na tenderu koji je raspisala Gradska uprava i koji se treba realizovati do polovine poslednjeg meseca ove godine. Odeljenje za saobraćaj je vrlo ozbiljno pristupilo ovom poslu pa će se i iduće godine raditi na većoj bezbednosti građana a naročito najmlađih.

            U centru Starčeva je do sada obeleženo više desetina parking mesta što bi trebalo da zadovolji trenutne potrebe za parkiranjem. Problem nastaje kada veliki broj roditelja skoro istovremeno doveze svoju decu u Školu i tada se ceo centar pretvori u veliki automobilski parking plac. Mesna zajednica apeluje na roditelje da tom prilikom budu strpljivi i da vode prvenstveno računa o bezbednosti dece i da se ne zaustavljaju i parkiraju svoja vozila na nedozvoljenim mestima jer time čine saobraćajne prekršaje i ugrožavaju saobraćaj. Na raspolaganju seu parking mesta u ulicama Borisa Kidriča (kod Mesne zajednice) i Maršala Tita (kod Meksa), kao i parkinzi na pijačnom platou i na pročelju Trga neolita, iz pravca Ulice Matije Gupca.

Predrag Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top