Prvi od tri turnira prvenstva Srbije u rabiju za pionire održan je u nedelju, 30. septembra u Beogradu. Učešće su uzele ekipe Crvene zvezde, Pobednika, Zmajeva i Borca iz Starčeva.

Derbi prvenstva odigran je praktično veću prvom kolu između ragbista Crvene zvezde i Borca, a posle neizvesne borbe meč je završen sa  nerešenim rezultatom 10:10. U preostalim mečevima viđena je borba za esej više, a pioniri borca su bili ubedljivi u mečevima sa Pobednikom i Zmajevima. Pobednika prvog turnira prvenstva Srbije na kraju je odlučila esej razlika, jer su ekipe Borca i Crvene zvezde imale  isti broj poena. Ovog puta nešto uspešnija je bila ekipa iz Beograda koja je zauzela prvo mesto.

Igor Tomašić, trener pionira Borca izjavio je:

- Prezadovoljan sam postignutim rezultatom, dve pobede i jedna nerešena utakmica govore tome u prilog. Moja ekipa je igrala oslabljena jer četiri igrača iz prve postave je savladao virus. Ovaj turnir je pokazao da se i na igrače koji su na klupi može računati. Svi su pokazali zavidan nivo znanja i želju za pobedom u svakoj utakmici. Meni samo preostaje da im čestitam na zalaganju, i da ih što bolje spremim za predstojeće turnire, jer ne odustajemo od zacrtanog cilja da titulu prvaka donesemo u Starčevo - siguran je Tomašić.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top