Letnji raspust se ove godine produžio dva dana zahvaljujići tome što je prvi septembar bio subota.

Đaci su zauzeli mesta u školskim klupama u ponedeljak, 3. septrembra, započeli još jednu školsku godinu. Sada su malo stariji a samim tim i zreliji pa će sve biti lakše. Što se tiče najmlađih školaraca, u prvi razred se upisao 61 učenik. Učiteljica Vidosava Popović vodiće  prvo odeljenje prvaka, Snežana Antonijević drugo a Tatjana Celin treće. Osim nekadašnje direktorke koja ima 21 đaka prvaka, u ostalim odeljenjima ih ima po dvadeset. NJima je poslednjeg dana avgusta meseca upriličen doček uz program koji su organizovali stariji učenici sa njihovim učiteljima i nastavnicima. Što se tiče učenika petog razreda, kojih u našoj školi ima u nejvećem broju, i oni su dobili svoje odeljenske starešine kao i drugi strani jezik koji će učiti, pored engleskog koji uče od prvog razreda.

            Dve Vesne će voditi prva dva odeljenja petaka: prvo Stojanović a drugo odeljenje - Rajić. I druge dve razredne su imenjakinje: treće odeljenje Škole  vodiće Zorka Bjelić a četvrto Zorica Rangelov. Prvo i četvrto odeljenje broji po dvadeset učenika i oni će kao drugi jezik učiti francuski, dok će ostala dva učiti ruski. Drugo odeljenje ima 23 a treće 24 učenika, što čini brojku od 87 đaka petaka.

            Pored školaraca, školovanje su započeli i predškolci. Oni su kao i prvaci raspoređeni u tri grupe. Vaspitačica Đurena Veljković ima 20 zabavištanaca, Daniela Jajić 16 a Tamara Veljković 19. Radno vreme ovog predškolskog obrazovanja koje je u našoj zemlji obavezno je u prepodnevnoj smeni od 8 do 12 časova a u popodnevnoj od 12:30 do 16:30. Smene se menjaju, kao i u školi, na dve nedelje.

            Pored zabavišta u našem mestu su popunjene i sve četiri grupe obdaništa. To je uzrast od tri godine do polaska u predškolsko i ono nije obavezno ali ga prezaposleni roditelji sve više koriste. Sve četiri grupe imaju po maksimalnih 25 mališana a postoji i nekoliko na listi čekanja. Pošto deca borave u obdaništu dvostruko duže od zabavištanaca svaka grupa ima po dve vaspitačice. Marijana Fara i Danijela Arađan vode jednu grupu, a drugu vode vaspitačice Ivana Terzić i Milica Štopulj. Za treću su zadužene Ivana Filipović i Aleksandra Krstić a za četvrtu Jelena Stojanović i Svjetlana Mihajlović.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top