Fudbaleri Borca u sezonu 2018/2019. ušli su sa pet pobeda u prvih pet kola ali je  serija prekinuta u šestom kolu u Debeljači

 

Evo rezultata prvih šest kola:

Borac - Dolina (Padina) 2:1;

Vojvodina (Seleuš) - Borac 1:4;

Borac - C. zvezda (Pavliš) 5:3;

Polet (Izbište) - Borac 1:4;

Borac - Sloga (B.N.Selo) 2:0;

Spartak (Debeljača) - Borac 2:1

            U prvom kolu  Borac je na svom terenu ugostio ekipu Doline iz Padine,  učesnika baraža u prethodnoj sezoni. U dosta tvrdoj utakmici sa malo povoljnih prilika za pogodak u prvom poluvremenu ali Borac je ipak uspeo da povede u 42. minutu a strelac je Uroš Živković. U drugom poluvremenu, na samom startu, u 48. minutu, gosti stižu do izjednačenja a posle greške u domaćoj odbrani. Od tog momenta, pa do kraja utakmice, domaćin je konstantno napadao a gost se opredelio za čuvanje rezultata. Upornost domaće ekipe se isplatila u 79. minutu a strelac je ponovo  Živković, kada je bio brži od protivničkog golmana i uspeo da ga lobuje i tako donese veliku radost svojim navijačima i pobedu od 2:1.

            U drugom kolu  Borac je gostovao u Seleušu, ekipi Vojvodine. U otvorenoj igri po veoma lošem terenu gostujuća ekipa je imala inicijativu od samog starta utakmice. U 16. minutu, posle kornera koji je odlično izveo Đukić, najbolji u skoku je bio Bajić i veoma precizno šutirao glavom a golman domaćih je bio nemoćan. Samo dva minuta kasnije domaćin stiže do izjednačenja od 1:1 šutem sa nekih 22-23 metra. U 23. minutu, Uroš Đukić je sve sam uradio kada je jednu loptu sa svoje polovine izneo do protivničkog šesnaesterca i veoma snažno i precizno šutirao i golman domaćih je po drugi put savladan i rezultat je 1:2. U samom finišu poluvremena Borac postiže i treći pogodak (igrao se 42. minut) a strelac je Božić. U drugom poluvremenu viđen je još jedan pogodak za ekipu iz Starčeva a strelac je po drugi put Đukić, ovaj put iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara.

            U 3. kolu Borac  je na svom terenu dočekao ekipu  Crvene zvezde iz Pavliša. U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna borba sa po dve prilike na obe strane ali nije bilo pogodaka tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu viđena je veoma zanimljiva utakmica sa čak osam pogodaka. Prvi pogodak na utakmici postignut je u 51. minutu  a strelac je igrač Borca Đurđev. U 57. minutu domaća ekipa je povela sa 2:0 a strelac je Bajić. U 67. minutu Starčevci su poveli sa 3:0 nakon pogotka Uroša Živkovića a dva minuta kasnije gosti smanjuju rezultat na 3:1. Samo dva minuta kasnije, u 71 minutu, po drugi put na utakmici u listu strelaca se upisuje Živković i povisuje na 4:1. Svi na stadionu su pomislili da je sve završeno, ali nisu tako mislili gosti i golovima u 76. i 81. minutu smanjuju na 4:3. Tačku na i na ovoj utakmici stavlja Igor Arsenijević u sudijskoj nadoknadi i postavlja konačan rezultat ove veoma zanimljive utakmice - 5:3 za Borac.

            U 4. kolu ekipa  Borca gostovala je u Izbištu ekipi Poleta. Utakmica u kojoj je gostujuća ekipa bila nadmoćnija od samog starta  i imala terensku inicijativu i stvarala prilike za pogodak ali i iste promašivala. Sve je rešeno na ovoj utakmici u finišu prvog poluvremena kada je Borac uspeo da postigne čak tri pogodka za samo četiri minuta a strelci su bili: Živković (u 40. i 43.  minutu) i Bajić (u 41. minutu). Na samom startu drugog poluvremena domaćin u 47.  minutu smanjuje na 1:3 a u  51. minutu Uroš Žiivković se po treći put upisuje u listu strelaca i povisuje na 1:4. Do kraja utakmice propustili su gosti još nekoliko prilika za pogodak ali se rezultat nije menjao.

            U petom kolu ekipa  Borca je na svom terenu ugostila ekipu Sloge iz Banatskog Novog Sela. Na ovoj utakmici domaća ekipa je nastupila bez tri standardna igrača: Ćirkovića, Đukića i Hornunga. U prvom poluvremenu  Borac je imao inicijativu ali sa malo povoljnih prilika za pogodak, dok Sloga  nije ni jednom ozbiljnije ugrozila domaćeg golmana Trbojevića. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu, na samom startu,  u 47. minutu, Borac je poveo sa 1:0 a strelac je Stanisavljević i to iz slobodnog udarca sa nekih 22-23 metara. U 50. minutu dosuđen je penal za Starčevce nakon igranja  rukom jednog gostujućeg igrača, a najstrožu kaznu je izveo Stanisavljević ali je golman gostiju bio uspešniji i uspeo da odbrani kazneni udarac. U 75. minutu otklonjene su sve dileme oko pobednika ove utakmice kada je Đurđev postigao pogodak i povisio na 2:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

            U 6. kolu Borac je gostovao u Debeljači ekipi  Spartaka. Na ovoj utakmici veoma je loše počelo po gostujuću ekipu jer je već u prvom minutu opravdano dosuđen penal za Spartak. Igrač domaćih je veoma sigurno izveo kazneni udarac i tako svoj tim doveo u vođstvo. Domaća ekipa je potom imala još dve veoma povoljne prilike za pogodak ali nije uspela da ih iskoristi. U drugoj polovini prvog poluvremena gostujuća ekipa u potpunosti preuzima terensku inicijativu i konstantno napada ka golu protivnika. Do poluvremena Borac je stvorio tri izuzetne prilike za pogodak u kojima se našao najbolji strelac  Živković ali nije bio precizan ni jedanput - dva puta je pogađao stativu a jednom kada je sam išao ka protivničkom golu i šutirao pored gola. U drugom poluvremenu gostujuća ekipa vrši još veći pritisak ka golu protivnika i propušta veoma povoljne prilike za pogodak. U 56. minutu Borac konačno  stiže do izjednačenja a strelac je, ko bi drugi, nego Uroš Živković i to glavom,  sa nekih 5-6 metara. Svi u gostujućem timu očekivali su preokret a što do toga nije došlo krivi su sami igrači. Domaća ekipa je u drugom poluvremenu svega 2-3 puta prešla na protivničku polovinu terena ali je u 79. minutu neočekivano uspela da postigne pogodak posle kornera i jedne izbijene lopte kada je jedan njihov igrač šutirao veoma snažno i precizno i uspeo po drugi put da savlada golmana Borca  Trbojevića i tako donese svom timu pobedu od 2:1, prekinuvši seriju Borca ekipe od pet pobeda.

            U sedmom kolu Borac je domaćin ekipi Potpornja a u osmom gostuje u Gaju.

Petar Orešković

 

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top