Prvog vikenda septembra Starčevo je bilo domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine za petliće, pionire i seniore (Ragbi 7)

 

Najpre su na teren izašli najmlađi ragbisti i ragbistkinje iz tri kluba i to: GRK Vršac, BRK Crvena zvezda i RK Borac. Nakon niza zanimljivih utakmica koje su igrane po dvokružnom sistemu, ekipa beogradske Crvene zvezde osvojila je prvo mesto, Borac drugo a GRK Vršac treće.

            Aleksandar Nedeljković, trener Crvene zvezde, za SN kaže: - Ovo je prvi turnir u jesenjoj polusezoni i prvi pokazatelj kako smo radili tokom leta.

            Zatim su na red došle ekipe pionira istih ekipa gde je posle žestokih borbi prvo mesto osvojili domaći ragbisti, drugi su bili Vrščani a treći Beograđani. Igor Tomašić, iz Borca izjavio je: - Prezadovoljan sam pre svega rezultatom, ali ne bi bilo nezasluženo da su pioniri Vršca na našem mestu.

            Trener Vršca Đurica Beneč izjavio je: - Treba istaći da je ovo bilo prvo učešće dece iz Vršca i da je primetno ushićenje i radost kod njih, puni su utisaka i jedva čekaju sledeće turnire.

            Vrhunac ovog ragbi spektakla  bio je turnir u olimpijskoj disciplini “Ragbi 7“ za seniore. Učešće su uzele ekipe RK Vojvodina - Novi Sad, GRK Vršac, RK Partizan i RK Borac Starčevo.

            Posle nikad izjednačenijeg turnira prvo mesto, zahvaljujući boljoj poen razlici, pripalo je ekipi RK Partizan, druga sa istim brojem bodova je ekipa Vojvodine, a treći tim iz Vršca, dok je poslednji bio domaći Borac.

            Radivoj Ćosić, domaćin ovog  skupa izjavio je: - Plašili smo se da li ćemo uspeti sve ovo da organizujemo, ali entuzijazam i ljubav prema jajolikoj lopti Starčevaca još jednom je pokazao da za nas nema nepremostivih prepreka.                    

RK Borac je u pregovorima sa RSS oko organizacije finalnog turnira Prvenstva Srbije za petliće i pionire, kao i Finala kupa Srbije za seniore.

P. Milošević

 

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top