KULTURA NA POKLON je program namenjen mladima, a zasniva se na ideji da Grad Pančevo svakom mladom sugrađaninu, kada napuni 18 godina, dodeljuje poklon u vidu vaučera u vrednosti od 3.000 dinara, koje “slavljenici” mogu da iskoriste za odlazak na kulturne sadržaje koje organizuju ustanove kulture u Pančevu i naseljenim mestima.

 

Vaučer će moći da se troši na posetu gostujućim predstavama, koncertima, muzičkim, pozorišnim, filmskim i drugim festivalima, izložbama, programima u oblasti književnosti, za članstvo u Gradskoj biblioteci, kao i za druge kulturne programe koje organizuju Kulturni centar, Dom omladine, Narodni muzej  i druge ustanove kulture čiji je osnivač Grad Pančevo.

            - Na ovaj način, Grad Pančevo želi da afirmiše prave vrednosti u kulturi, podstakne mlade ljude da sudeluju u kulturnom životu naše lokalne zajednice i omogući im da se upoznaju sa kulturnom ponudom grada u kom žive i odrastaju - ističe Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu i omladinu.

            U programu mogu da učestvuju svi mladi koji žive u Pančevu ili naseljenim mestima na njegovoj teritoriji, koji u 2018. godini pune 18 godina. U roku od mesec dana nakon 18. rođendana, slavljenik može da se prijavi za učešće u programu KULTURA NA POKLON i preuzme svoj vaučer u Kancelariji za mlade (u Gradskoj upravi grada Pančeva). Vaučer će važiti godinu dana od dana preuzimanja. Za sve detaljnije informacije dostupni su telefoni 013/308-795 i 013/308-906, kao i mejl kulturanapoklonŽpancevo.rs.

            Program realizuju Grad Pančevo i Kancelarija za mlade, u saradnji sa ustanovama kulture grada Pančeva.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top