ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MESNE ZAJEDNICE: Skupština je sada - Savet

Poslednja sednica Skupštine mesne zajednice Starčevo održana je 18. aprila. Poslednja, jer od ove sednice skupština više nije skupština, nego je savet. Prisutni ovoj sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Goran StojanoviĆ, Miroslav Kužet i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, i zapisničar Predrag Stanković.

 

   S obzirom da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova (8) za rad i odlučivanje, predsedavajući  je predložio, a Skupština jednoglasno prihvatila sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje Poslovnika o radu Saveta MZ Starčevo;
  3. Usvajanje Statuta MZ Starčevo;
  4. Usvajanje izveštaja Komisije za nabavke;
  5. Informisanje o tekućim poslovima u Starčevu i
  6. - razno

            Zapisnici sa prethodnih sednica mesnog organa vlasti usvojeni su jednoglasno a potom je usledilo usvajanje Poslovnika o radu i Statuta, kojim je praktično izvršeno usaglašavanje sa Zakonom  o lokalnoj samoupravi, što je prethodno učinila i Skupština grada Pančeva pa je tako u oba ova akta termin “Skupština mesne zajednice“  zamenjen terminom “Savet mesne zajednice“.

            U daljem toku rada Saveta prihvaćen je izveštaj Komisije za javne nabavke - da se JKP-u “Starčevac“ poveri posao oko uređenje dečijih igrališta na teritoriji našeg mesta i da se u tu svrhu odobre sredstva u iznosu od 361.200 dinara.

            Potom je član Saveta MZ Starčevo, Petar Andrejić, informisao prisutne o realizaciji akcije “April - mesec čistoće“ koja je u završnoj fazi, a u sklopu ove tačke jednoglasno je donet sledeći zaključak: - da se gradskoj većnici za ekologiju, Katarini Banjai, uputi inicijativa za pošumljavanje i uređenje prostora na ulazu u naseljeno mesto Starčevo (od “Đerma“ do Tafe) na kome se nalazi samonikla bagremova šuma.

            Pod tačkom “razno“   bilo reči o problemima prepunjenih kontejnera koji se nalaze na platou između Ambulante i JKP-a i nakon rasprave na tu temu doneta je odluka da se uputi zahtev JKP-u “Higijena“ za davanje informacije o načinu odlaganja smeća svih privrednih subjekata u centru  Starčeva kako bi se pristupilo boljem palniranju odlaganja otpada.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

VREMENSKA PROGNOZA

Pretraga sajta

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…